AC Milan – Liverpool: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 06.
2021. december 07. kedd, 21:00 Stadio San Siro
Milan
vs
Liverpool

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Egy korábbi tippemben azt mondtam, a Liverpool lábát feltéve, hátra dőlve, sörrel a kezében várhatja a folytatást, de azért nekik is lesz közük az utolsó körhöz, ők is befolyással lehetnek arra, hogy mögöttük ki lép tovább a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába. 15 pontjukkal viszont teljesen nyugodtak lehetnek, esély sincs arra, hogy bárki akár csak a közelükbe férkőzzön.

Annál fontosabb a mérkőzés az ellenfélnek, az AC Milan esetében bravúr lenne a győzelem, de lehet, hogy végül az sem lesz elég a BL folytatáshoz. Rettenetesen sok tényező befolyásolhatja azt, hogy végül az FC Porto – AC Milan – Atletico Madrid hármasból melyik csapat megy tovább. Egy dolgot állíthatunk biztosan: Ha nyernek a piros-feketék, akkor kihozták a legtöbbet a fordulóból…

Ez a csoport hozza majd a legtöbb izgalmat, így bármelyik találkozót követjük, nem árt fél szemmel az AC Milan – Liverpool mérkőzést is figyelni.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Atletico Madrid – AC Milan: 0-1

G.: Junior Messias

A Milan csak úgy maradhatott életben, ha nyerni tud a Wanda Metropolitanoban, ahova azért nem igazán nyerni járnak a csapatok sem a BL-ben, sem pedig a La Ligában. Most azonban összejött a győzelem, egy kései gólnak köszönhetően a rossoneri életben tartotta a továbbjutási reményeit. A 0-1-es eredmény nekünk részben jó volt, részben nem. Jó volt, mert két és fél alatti gólszámot tippeltünk, nem jó, mert hazai győzelmet vártunk.

A kezdők:

Atletico Madrid:

Oblak – Savic, Gimenez, Hermoso – Llorente, Lemar, Koke, De Paul, Carrasco – Suarez, Griezmann

AC Milan:

Tatarusanu – Kalulu, Romagnoli, Kjaer, Hernández – Krunic, Tonali, Kessie – Brahim, Giroud, Saelemaekers

Két ilyen nagy csapattól azért elvártuk volna a szórakoztatást, azonban azt az első játékrészben messze nem kaptuk meg. Egyetlen valamirevaló lövést láthattunk, amiről megéri fél mondatnál többet beszélni. Ezt Theo Hernández eresztette meg, a balbekk egy cél nélküli Kalulu beadásra startolt rá, a pattogó labdát tűzte kapura a francia válogatott, ám Jan Oblaknak nem kellett játékba avatkoznia, a labda fölé szállt.

A második félidő már méltóbb volt két ilyen múlttal – és jelennel – rendelkező csapattól, de gólt sokáig itt sem láthattak a nézők.

A félidő elején egy Atletico Madrid lövés után tapsolhattak és/vagy bosszankodhattak a nézők, Luis Suárez tette ki a labdát balra, ahol Thomas Lemar érkezett, a támadó középpályás megcsinált egy cselt, visszahúzta a labdát, majd – bár középen Suárez, a jobboldalon pedig Griezmann kérte – lőtt. Ciprian Tatarusanu számára ez egyáltalán nem volt egy nagy löket, a román hálóőr simán fogta a kísérletet.

Ahogy haladtunk előre, annál nagyobb lett a nyomás a hazai védőkön. Egyre többet támadtak a vendégek, egyre veszélyesebb akciókat vezettek, de a gól hiányzott. A 77. percben Stefan Savic biztos góltól mentette meg csapatát, egy lekészítés után a sérüléséből felépülő Tiemoué Bakayoko gurításába dobta bele magát.

Majd eljött a 87. perc, és az első – valamint egyetlen – gól. A csereként pályára küldött Junior Messias felépült hosszú sérüléséből, Pioli lehetőséget biztosított neki Rade Krunic helyett, a csatár pedig góllal hálálta meg a bizalmat.

Franck Kessié beadását fejelte a brazil közelről Jan Oblak hálójába. És bár a hazaiaknak volt még egy helyzete, Matheus Cunha a hosszabbításban öt méterről nem találta el a kaput, így nem sikerült egyenlíteni.

A Milan reményei életben, így még mindegyik csapatnak megvan az esélye a továbbjutásra. De hogy végül melyik csapat lesz az… Azt csak az ég tudja…

Előző 5 meccs eredménye
2021.09.15.Bajnokok Ligája
liverpool
3:2
milan
Bajnokok Ligája
2016.07.31.ICC
liverpool
2:0
milan
ICC
2014.08.03.ICC
liverpool
2:0
milan
ICC
2007.05.23.Bajnokok Ligája
milan
2:1
liverpool
Bajnokok Ligája
2005.05.25.Bajnokok Ligája
milan
2:3
liverpool
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com:2096 játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Liverpool – FC Porto: 2-0

G.: Thiago, Szalah

Jürgen Klopp a Bajnokok Ligájában szédületes teljesítményt nyújt, a mérkőzést megelőzően már tudhatták, hogy senki nem lesz képes kiütni őket a nyeregből, megvan a továbbjutást. Volt egy kis rotáció – épp, ahogy vártuk -, de még így is sikerült megnyerni a találkozót – épp, ahogy nem vártuk. Az FC Porto elérhetett volna jobb eredményt is, azonban ahhoz szükség van a helyzetek kihasználására. És az nem ment nagyon Sergio Conceicao csapatának…

A kezdők:

Liverpool:

Alisson – Williams, Konate, Matip, Tsimikas – Morton, Thiago, Oxlade-Chamberlain – Szalah, Minamino, Mané

FC Porto:

Diogo Costa – Joao Mario, Mbemba, Pepe, Sanusi – Otávio, Sergio Oliveira, Uribe, Diaz – Evanilson, Taremi

Ahogy két mondattal korábban mondtam, az FC Portonak megvoltak a maga lehetőségei, ezekkel azonban nem tudott élni. A mérkőzés elején Konstantinos Tsimikas veszített labdát a saját tizenhatosánál, erre Otávio csapott le. Elvette a görögtől, majd egy kis szerencsétlenkedést követően középre adott. Érkezett Mehdi Taremi, aki egy picit bele tudott csúsztatni a játékszerbe, de a mellette álló Joel Matipot találta el. A Pool védőjének fejéről vágódott a labda Alisson kapuja felé, a brazil – és ezzel a Liverpool – viszont megúszta, a fejes mellé ment.

Pár perccel később még nagyobb helyzete akadt a Portonak. Egy labdával Mehdi Taremi lépett meg, és Otávioval karöltve a kapu felé igyekeztek. Taremi önzetlenül – bár kicsit gyengén – letette a labdát a társának, aki viszont mellé lőtt. Ez volt a mérkőzés legnagyobb lehetősége, kétség nélkül.

A félidő krónikájához tartozik még egy Liverpool-gól, amit a játékvezető végül nem adott meg. A találatot Sadio Mané szerezte, aki remek labdát kapott védőtársától, és kiugorva a védők között okosan el is gurított Diogo Costa mellett. Nagyon hosszan videóztak a játékvezetők, végül elvették a találatot les miatt. A gól minden valószínűség szerint (a szó szoros értelmében) millimétereken múlt.

A második félidőben is támadólag léptek fel a portugálok, egy szöglet utáni kavarodást Mateus Uribe használt ki majdnem, 11 méterről fordult kapura, a labda a jobboldali kapufa mellett pár centivel hagyta el a pályát.

Aztán az 52. percben az Anfield nézőinek nagy örömére Thiago Alcantara csodagólt szerzett. A spanyol középpályás egy Alex Oxlade-Chamberlain által középre ívelt, ám kifejelt labdára startolt rá, az egykori Barcelona – majd Bayern München középpályás pedig 23-24 méterről, laposan, rüszttel lőtte el a játékszert. Ami nagy erővel vágódott Diogo Costa kapujának bal alsó sarkába.

Innen nem volt képes megújulni a Porto, és húsz perccel később kaptak még egy gólt. Jordan Henderson és Mohamed Szalah játszottak össze a jobbszélen, egy sarkazást követően az egyiptomi kapta vissza a labdát, egy testcsellel elfektette Uribét, majd oda lőtt, ahova Thiago is. Csak sokkal közelebbről.

Véget érhetett volna ez a találkozó máshogy is, ha a luzitánok kihasználják a helyzeteiket. Nem így tettek, a Pool pedig végül, ha nehezen is, de felőrölte ellenfelét.

Összefoglalás

A sorsdöntő mérkőzés előtt az AC Milan csapata tele van sérültekkel. Na nem, mintha a Liverpoolnál a helyzet jobb lenne, sőt…

Kezdjük az olaszokkal: Nem lehet majd ott a pályán Ante Rebic, Simon Kjaer, Olivier Giroud, Pietro Pellegri, Davide Calabria, valamint Samu Castillejo. Pellegri a legutóbbi bajnokin 16 percet bírt, mielőtt le kellett cserélni.

Így a kezdőben ott lesz Kjaer helyén Fikayo Tomori, elől pedig Junior Messias, Brahim Diaz, Rafael Leao és Zlatan Ibrahimovic.

Jöjjenek a vendégek, ahol még durvább a szitu. Sérültet jelentett Harvey Elliott mellett Naby Keita, Roberto Firmino, Curtis Jones, illetve eltiltás miatt James Milner nem léphet majd pályára.

Vannak játékosok, akik beszedtek kegy kisebb ütést/rúgást, és bolond lenne Jürgen Klopp, ha végül bármelyiküket is pályára küldené. Így nem láthatjuk (szerintünk) Joe Gomezt, Jordan Hendersont, Diogo Jotát és Thiago Alcantarát sem.

Amúgy is az lenne az értelmes döntés, ha a csereemberek és a fiatalok szerephez jutnának, most egy kicsit kényszerítve is van Klopp. Szerintünk Takumi Minamino és Divock Origi pályán lesz, ahogy Morton is a középpályán, illetve Williams és Phillips a védelemben. Kelleher kapus is kaphat egy percet.

És ezt a milánóiaknak kötelessége kihasználni. Ahogy két hete a Porto elleni meccsen is írtam, ennél jobb esély nem lesz legyőzni a Poolt.

Akkor Conceicao legénysége nem tudott élni a lehetőséggel, ha a Milan sem él vele, akkor kiesik.

A hétvégén a piros-feketék simán verték a sereghajtó Salernitanát, míg a Liverpool szűken győzött a Wolves otthonában.

Nem húzom tovább az időt. Véleményem szerint a Milan az elejétől kezdve támadni fog, megpróbálják majd minél hamarabb bepréselni az első gólt, és végül be is húzzák a mérkőzést. Ha ez nem sikerül, akkor borítékolom, hogy ki fognak esni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső