Borussia Dortmund – Real Madrid: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes – 2024.06.01.

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2024 május 31.
2024. június 01. szombat, 21:00 Wembley Stadium
Borussia Dortmund
vs
Real Madrid

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A nap utolsó tippje pedig nyilván az, ami a legtöbb embert érdekel. A Bajnokok Ligája döntőjét szombaton rendezik az angol fővárosban, ahol már minden készen áll. A csapatok is elindultak tegnap, már ott készülnek a fináléra.

A Borussia Dortmund első alkalommal emelheti magasba a trófeát (korábban már voltak a döntőben, de akkor a Bayern München legyőzte őket), míg a Real Madridnak ez lehet a 15. győzelme, ha nem csak a BL-t, de a BEK-et is ide számoljuk.

Az elmúlt hetek döntői megmutatták, hogy az előzetes esélylatolgatások is félre tudnak menni. Senki nem gondolta volna, hogy az Atalanta simán legyőzi a Bayer Leverkusent. Senki nem gondolta, hogy az FA Kupa döntőjében a MU meg tudja verni a Cityt.

Ennek ellenére a Borussia Dortmund – Real Madrid finálén inkább a spanyolok sikerére számítanak…

Borussia Dortmund

Senki sem várta a Dortmundot a Bajnokok Ligája döntőjébe, mégis itt vannak, és megérdemelten vannak itt. Kezdjük azzal, hogy a legnehezebb csoportból sikerült továbbjutniuk, ahol még a Newcastle United, a PSG és az AC Milan volt jelen. Majdnem a csoportelsőség is összejött, ám arról végül le kellett mondaniuk. Szerintem nem bánják.

Az egyenes kieséses szakaszban a PSV Eindhovennel játszottak, akiket 3-1-es összesítéssel vertek ki, majd jött az Atletico Madrid, akik ellen az odavágót elvesztették, de a második meccsüket már nem. Összesítésben 5-4-gyel küldték őket haza.

Az elődöntőben megismétlődött a PSG elleni párharc, de itt már sokkal komolyabb volt a tét. Nem mondom, hogy a két meccs alapján a franciák nem érdemeltek volna döntőt. Mert amúgy igen. Ha jól emlékszem, összesen ötször találták el a kapufát, szóval a szerencse inkább a németekkel volt.

Edin Terzic tavaly vette át a csapat irányítását, azóta egy bajnoki ezüstérmet tudott felmutatni. Az utolsó pillanatban bukták el a salátástálat, idén pedig közelébe sem kerültek annak, végül csak az ötödik helyen végeztek. Ez lehet a nagy dobás, amire évek óta várnak.

Különösen fontos lenne a győzelem, hiszen a klub élő legendája, Marco Reus bejelentette, hogy távozik a szezon végén, neki kijárna egy ilyen kaliberű siker. Mondjuk ilyen játékos a másik oldalon is van…

A Dortmund az utolsó öt meccséből egyet bukott el, érdekes módon a Mainz verte meg őket.

A keret nem teljes, Ramy Bensebaini, Sebastien Haller, Julien Duranville és Mateu Morey is kihagyja majd a döntőt.

A várható kezdőcsapat:

Kobel – Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Sabitzer, Can – Sancho, Brandt, Adeyemi – Füllkrug

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2017.12.06.Bajnokok Ligája
real madrid
3:2
dortmund
Bajnokok Ligája
2017.09.26.Bajnokok Ligája
dortmund
1:3
real madrid
Bajnokok Ligája
2016.12.07.Bajnokok Ligája
real madrid
2:2
dortmund
Bajnokok Ligája
2016.09.27.Bajnokok Ligája
dortmund
2:2
real madrid
Bajnokok Ligája
2014.04.08.Bajnokok Ligája
dortmund
2:0
real madrid
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Real Madrid

Tegnap este megérkeztek a fővárosba a Real Madrid tagjai, akik a döntő esélyeseként lépnek pályára a Wembley-ben. A keret tele van olyan játékosokkal, akik legalább már egy BL-t nyertek, de említsük meg mondjuk az idény végén visszavonuló, így utolsó Real Madridos mérkőzésére készülő Toni Kroost vagy Luka Modricot, esetleg Nachot, akik már ötször nyerték meg a BL-t a klub színeiben. A tapasztalat tehát a madridiakkal, csak ez nem biztos, hogy döntő faktor lesz. Főleg nem egy egymeccses párharcon.

A Madrid idén már nyert egy trófeát, övék lett a bajnoki cím, méghozzá toronymagasan ők voltak a legjobbak. Az utolsó pár fordulóban Ancelotti már vegyítette a kezdőt, hogy tudjanak pihenni a legjobbak, nem mellesleg pedig kapjanak azok is lehetőséget, akik nem játszottak annyit.

Ez a csapat nagyon hosszú ideje nem kapott ki. Utolsó vereségük sem klasszikus, 90 perces vereség volt, a kupából az Atletico Madrid ellen hosszabbításban maradtak alul.

Az ő útjuk sem volt sima, viszont mindenképp használhatjuk a drámai jelzőt. A csoportkör még nem okozott gondot, hibátlanul jutottak a legjobb tizenhat közé. Ott a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló Leipzig majdnem megtréfálta őket, aztán a negyeddöntőben a címvédő Manchester Cityt ejtették ki (itt sem nélkülözték a szerencsét), az elődöntőben, a Bayern München ellen pedig már a kiesés szélén voltak, amikor jött Joselu és megmentette a becsületet. A veterán támadó két perc alatt kétszer talált be, hátrányból sikerült így megfordítani a mérkőzést. Tegyük hozzá, ezen a meccsen az lett volna igazságtalan, ha a Real esik ki, míg a City az volt igazságtalan, hogy ők jutottak tovább.

Toni Kroos tehát utolsó mérkőzésére készül, emiatt érdemelne trófeát, de így van ezzel Nacho is, aki még mindig nem döntötte el, marad vagy megy.

A Madrid utolsó öt mérkőzésén kétszer ikszelt, háromszor nyert, azonban tegyük hozzá, ezek közül az utolsó három számukra már tét nélküli volt.

Nem lehet a pályán Aurelien Tchouameni és David Alaba, valamint kisebb betegség miatt Andriy Lunin is kimaradhat. Így a kapuskérdés Ancelotti számára egyértelművé vált, Thibaut Courtois fogja védeni a kaput, aki visszatérése óta gólt sem kapott.

A várható kezdőcsapat:

Courtois – Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy – Valverde, Camavinga, Kroos – Bellingham – Vinicius Jr., Rodrygo

Tippelde

Igen, számít a rutin, számít a forma, de egy ilyen döntőt nem ezek fognak eldönteni. A Dortmund azt a taktikát fogja választani, mint a PSG ellen, gyors játékosaira építve próbálja majd meg kicsalogatni, aztán letámadni a Real Madridot. Akiknél ez a taktika nem igazán szokott hatásos lenni.

Fő tippek:

1.: Real Madrid győzelem

2.: Két és fél gól feletti eredmény

Tippeld meg az Unibet irodájánál a döntő első gólszerzőjét, és hogy mikor talál a hálóba, és nyerj akár 20 millió Ft-ot!

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

UEFA Euro 2024
felső