Club Brugge – RB Leipzig: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 23.
2021. november 24. szerda, 21:00 Jan Breydelstadion
Club Brugge
vs
Leipzig

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Jesse Marsch együttesének helyzetét nagyon egyszerűen le lehet írni. Ha nyernek, akkor van esélyük az Európa-ligára. Ha nem, akkor ennyi volt. Négy mérkőzés alatt egy pontot gyűjtöttek, ami még ebben az erős csoportban is kevés, mert hazai pályán a Club Brugge-zsel szemben vereséget szenvedtek. Ezzel borult a papírforma. Azt mindenki sejthette, hogy a Manchester City és a PSG tükörsimán jut majd tovább, hogy különcsatát fognak vívni az első, valamint a második helyért, de a belgákat mindenki az utolsó helyre várta.

Lehetséges, hogy így lesz, hiszen még van két forduló, ahol bármi megtörténhet. Előfordulhat, hogy az utolsó fordulóra a City és a PSG eldönti egymás között a továbbjutás sorrendjét, és akkor már a mesterek tudnak pihentetni. Ez esélyt jelenthet a mögöttük állóknak is…

Szóval számolgatni most még felesleges, majd az utolsó kör előtt. Már, ha lesz értelme. Csak akkor lesz értelme, ha Gulácsiék nyerni tudnak abban a mesebeli, hidakkal és szűk lépcsőkkel rendelkező városkában. Amit egyébként mindenkinek csak ajánlani tudok, mert egyszerűen fantasztikus hely!

De ez nem egy utazási blog, szóval nem megyek bele abba, hol érdemes megszállni, hol finom a sör és megéri-e csónakázni…

Inkább próbálok egy jó tippet adni a Club Brugge – RB Leipzig mérkőzésre.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Manchester City – Club Brugge: 4-1

G.: Foden, Mahrez, Sterling, Gabriel Jesus ill. Stones (ög)

Itt mindkét tippünk nyerő volt, egyrészt a City több góllal nyert, így a hendikep sem okozott akadályt, másrészt – és ez volt a veszélyesebb fogadás – a Brugge is képes volt a kapuba találni. Igaz, hogy ehhez John Stones kellett, de ez nem számít, a lényeg a gól. Csodaszámba menne, ha az utolsó fordulóra a belgáknak még lenne továbbjutási esélyük, de szerintünk a harmadik hely is bravúr lesz részükről. Ha odaérnek…

A kezdők:

Manchester City:

Ederson – Walker, Stones, Laporte, Cancelo – Gündogan, Rodri, B. Silva – Mahrez, Foden, Grealish

Club Brugge:

Mignolet – Mechele, Hendry, Nsoki, Sobol – Clinton Mata, Rits, Vanaken, Vormer – De Ketelaere, Lang

Az odavágón lassan akart beindulni a szekér, de aztán az első gól után megtörtek a belgák. Itt, a visszavágón már viszonylag korán, a 15. percben vezetést szerzett Pep Guardiola együttese. Nagy kár érte, hogy nem az első helyzet akadt be, mert az bizony gólt érdemelt volna. Joao Cancelo fülelt le egy keresztlabdát saját térfelén, Grealish-hez passzolt, majd elindult Mignolet kapujának irányába. Az angol szélső a lehető legjobb ütemben tálalt vissza Cancelo elé, aki kapásból, jobb belsővel csavart a hosszúra. Pechére a labda a kapufáról kijött. De még nem volt vége az akciónak, előbb Phil Foden lőtt a kapusba, aztán a fiatal angol ismételhetett: Joao Cancelo centerezését vágta be közelről.

Ha nehezen is, de megérdemelten született meg az első angol gól.

Nagy meglepetésre a Club Brugge két perccel később egyenlített. Egy jobboldali beadást de Ketelaere fejelt le Hans Vanaken elé, a cséká lövését Ederson tolta oldalra, viszont azt de Ketelaere ismét megpróbálta középre pofozni. Az erőből meglőtt labda megpattant Beranrdo Silva lábán, majd John Stones fejéről a kapuba került.

Ezt követően elég jól tartotta magát a Brugge, a félidőre úgy vonulhattak, hogy egy pontot ellophatnak – a PSG után – a Citytől is.

De Grealishék a második félidőt erősen megnyomták, és további három gólt helyeztek el Simon Mignolet kapujában. Az 54. percben Joao Cancelo kiosztotta második gólpasszát az este folyamán, most Rijad Mahrez fejére varázsolt a portugál, a szélső öt méterről, védőjét megelőzve bólintott a kapuba.

A második gól szerzőjét a 68. percben Raheem Sterling váltotta, és ha már ott volt az angol, akkor rúgott is egy gólt négy perccel később. Könnyű dolga volt a csatárnak, az érdemi részeket Phil Foden és Ilkay Gündogan megcsinálták, 3-1.

A Brugge széthullott a végére, el is fáradtak, mind fizikailag, mind fejben, törvényszerű volt, hogy nem ússzák meg ennyivel. Az utolsó gólt a szintén csereként beálló Gabriel Jesus szerezte, a gólpassz pedig ismét Joao Cancelo nevéhez fűződött, a portugál assziszt-mesterhármast ért el a találkozón.

A City ezzel továbbjutott, már csak az a kérdés, hogy hányadik helyen?

Előző meccs eredménye
2021.09.28.Bajnokok Ligája
leipzig
1:2
club brugge
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com:2096 játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

RB Leipzig – PSG: 2-2

G.: Nkunku, Szoboszlai ill. Wijnaldum (2)

Párizsban sikerült megszorongatni a PSG-t Gulácsi Péteréknek, ám a győzelem – valamint a pontszerzés is – elmaradt, a Lipcse saját magának köszönheti a vereséget, hihetetlen védelmi bakikat hoztak össze. Talán emiatt is gondoltuk, hogy a visszavágót is Neymarék nyerik, ám Szoboszlai Dominik az utolsó pillanatokban pontot mentett, ezzel megtört a jég, már a Lipcse neve mellett is akad egy egység. Ez a tippünk tehát ment a levesbe, az viszont jött, hogy mindkét fél gólt szerez majd.

A kezdők:

RB Leipzig:

Gulácsi – Simakan, Orbán, Gvardiol – Mukiele, Laimer, Adams, Angelino – Nkunku, Forsberg – A. Silva

PSG:

Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes – Wijnaldum, Danilo, Gueye – Di Maria, Mbappé, Neymar

Ahogy Párizsban, úgy most is jól, bátran focizott a kezdetektől fogva a Leipzig. A kezdőben Gulácsi Péter és Orbán Willi kaptak helyet, Szoboszlai Dominik pedig az 59. percben állt be Emil Forsberg helyére.

Már az első percben gólt szerezhettek volna a vendégek, egy kiugratással André Silva került helyzetbe, lövését nagy üggyel-bajjal Marquinhos és Gigio Donnarumma eltakarították a kapu elől.

Öt perc múlva sem a védő, sem a kapus nem tudott segíteni a csapatának, André Silva baloldali beadását Christopher Nkunku fejelte a hosszú sarokba. Szép gól volt, megérdemelt gól volt.

Teljesen meg voltak zavarodva a vendégek, olyannyira, hogy két perccel a gól után Danilo Pereira lerántotta a tizenhatoson belül André Silvát. A vétkes kapott egy sárgát, a Lipcse pedig egy sanszot, hogy kettőre növeljék előnyüket. De nem tudtak élni a lehetőséggel, mert André Silva büntetőjét Donnarumma kivédte, maradt az 1-0.

Ez nem kicsit fogta meg a hazaiakat, akik aztán a 21. percben először kapituláltak a meccsen, egy sakk-mattig kijátszott akció végén a nyáron Liverpoolból szerződtetett Gini Wijnaldum volt eredményes.

Még az első félidőben átvették a vendégek a vezetést, ismét Wijnaldum volt eredményes, ezúttal egy szöglet után szerzett gólt a középpályás. A beívelt kornert először Marquinhos fejelte meg, aztán az ötös sarkán álló, leshatárról kiugró holland. Hiába reklamáltak a németek, a gól érvényes volt.

A félidőben sikerült rendezni a sorokat, és a második játékrész így egy izgalmas 45 percet hozott. A 64. percben Kylian Mbappé elfutása után Gulácsi Péter tartotta meccsben a Lipcsét, majd a 72. perc egy Szoboszlai Dominik lehetőséget hozott, a magyar válogatott irányító viszont rosszul találta el Nkunku beadását, a labda így mellé ment.

A 88. percben jött az újabb fordulat, ismét tizenegyest kapott a hazai csapat. Presnel Kimpembe mászott rá Nkunku hátára az ötösnél, ami a játékvezető szerint nem volt szabályos.

A tizit Szoboszlai Dominik vállalta magára, és hiába Neymar pszichológiai hadviselése, a magyar srác a jobb alsóba helyezett. Ezzel egy pontot megmentett a Leipzig. Ez félig jó, félig nem. Jó, mert végre nem nullapontosak a németek, rossz, mert az egy pont nagyjából semmire nem elég…

Összefoglalás

Nem hiszem, hogy lesz még egy olyan csapat ebben a körben, mint a Club Brugge. Se egy sérült, se egy eltiltott, mindenki bevethető állapotban van. Ez egyébként csak annyit jelent, hogy Philippe Clement újra számíthat a középpálya közepén Eder Balantára. Semmilyen más változás nem indokolt.

A Leipzignél rengeteg a hiányzó, ami nyilván nem jön jól nekik. Olyannyira nagy a gond, hogy még az eddigi epizódszereplő, a Barcától szerződtetett Ilaix Moriba is a kezdőben köthet ki. Nincs Yussuf Poulsen, Marcel Halstenberg, Amadou Haidara, Marcelo Saracchi és Konrad Laimer, valamint Mohamed Simakan és Szoboszlai Dominik játéka is kérdéses.

Amikor már azt hinnénk, hogy a Leipzig kilábalt a gödörből, akkor jön valami, ami visszarántja őket. Ez a valami most a Hoffenheim volt, akik a hétvégén 2-0-ra győzedelmeskedtek Szoboszlaiék felett, aki egyébként sérülten hagyta el a pályát.

A Brugge szintén vereséget szenvedett, a KV Mechelen otthonában kaptak ki 2-1-re.

Bár az esélyek nem a lipcseiek mellett szólnak, ez egy valóságos most vagy soha meccs. A Brugge három mérkőzés óta nyeretlen, hiába sok a sérült, mi mégis megpróbálkozunk egy vendég győzelemmel…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső