Villarreal – Manchester United: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 22.
2021. november 23. kedd, 18:45 Estadio de la Cerámica
Villarreal
vs
Man United

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Szülővárosomban (meg gyanítom máshol is) van egy mondás, ami tökéletesen illik Ole Gunnar Solskjaer helyzetére, azonban nagy illetlenség volna ilyet, úgyhogy úriemberhez méltón inkább csak körülírom: Elfogyott a türelem az irányába, a Watford elleni fiaskó a norvég állásába került. Érett már ez a döntés? Igen, szerintünk nagyon is, már sokkal korábban meg kellett volna lépni, ám a menedzser végkielégítése, valamint Sir Alex Ferguson támogatása egy ideig elég volt a maradáshoz. De ez már védhetetlen, az újonc vágott négyet a Premier League második legdrágább keretének. Előtte bukták a városi rangadót, meg persze még ott volt a Liverpool elleni 5-0-s zakó az Old Traffordon.

Egyelőre nem tudni, ki lesz majd Solskjaer utódja, egy ideig Antonio Contét pedzegették, de róla lecsúsztak, az olasz időközben aláírt a Tottenham csapatához. A legfőbb kiszemelt Zinedine Zidane, aki a Real Madriddal sikert sikerre halmozott, viszont van egy nagy bökkenő: Zidane még hajlana is az egyezségre, de a felesége, Veronique asszony nem igazán szeretné Manchesterben tölteni a mindennapjait. Egyet – talán – bizton állíthatunk: Holnap este még nem a tar mester ül majd a vörös ördögök kispadján, és egyáltalán semmi garancia nincs arra, hogy valaha fog.

Egykori játékost egy másik egykori játékos vált, holnap este Michael Carrick – és Darren Fletcher – fogja pályára küldeni a játékosokat, amíg meg nem találják a végleges utódot.

A Villarreal nem várja top formában a MU-t, bár az utóbbi időben mintha kikecmeregni látszanának a gödörből. Nyertek a Young Boys ellen, aztán a Getafét is legyőzték, a hétvégén pedig a Celta Vigo otthonából hoztak el egy pontot. Az azért nem olyan rossz, a galíciaiak nem számítanak könnyű ellenfélnek.

A csoportelsőség szempontjából döntő mérkőzés következik. Mindkét együttes hét pontos, a meccs vesztese pedig azt kockáztatja meg, hogy lecsúszik a harmadik helyre, hiszen az Atalanta is ott lohol a csapataink mögött.

Nem szaporítom a szót, jöjjön a Villarreal – Manchester United mérkőzés!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Villarreal – Young Boys: 2-0

G.: Capoue, Danjuma

Mondhatni, hozta a kötelezőt a Villarreal, most is több góllal sikerült legyőzni a svájci ellenfelet. David Wagner együttese az odavágón rengeteg helyzetet puskázott el, a védelmük pedig nagyon nem volt a helyzet magaslatán, ezért a 4-1-es eredmény. Mi most szintén sok gólra számítottunk, ami majdnem össze is jött, csak sajnos egy svájci gólt végül nem adtak meg. Így vesztesen jöttünk ki a találkozóból…

A kezdők:

Villarreal:

Rulli – Mario Gaspar, Albiol, Torres, Alfonso Pedraza – Parejo, Capoue, Coquelin – Pino, Dia, Danjuma

Young Boys:

Faivre – Hefti, Burgy, Lauper, Garcia – Aebischer, Sierro, Rieder – Fassnacht, Elia, Moumi Ngamaleu

Kissé felforgatva vágott neki a mérkőzésnek a vendégcsapat, de akadt hiányzó a spanyoloktól is szép számmal. Sem a Villarreal, sem pedig a Young Boys nincs élete formájában, legalábbis akkor nem volt, de azért most sem tökéletes a mutatott játék egyik fél részéről sem.

Az első meccsen bátran fociztak a svájciak, de nagyon korán hátrányba kerültek, így csak futhattak az eredmény után. Most ennek igyekeztek elejét venni, az első lövés Christian Fassnacht műve volt, a szélső egy baloldali beadást vállalt el kapásból. Nem is volt rossz kísérlet, bár Geronimo Rulli sztoikus nyugalommal nézte végig a szitut. Nyilván ő a kapuból azért érezte, hogy a labda mellé fog menni, mindenesetre kívülről elég bátor cselekedetnek tűnt…

A Villarrealnak szintén volt egy veszélyes helyzete, egy svájci akciót állítottak meg a sárgamezes védők, majd Dani Parejo zseniális keresztlabdával indította Alfonso Pedrazát. A balbekk egészen a kapuig sprintelt, a bal alsót vette célba, nem sokkal tévesztett.

Az első gól a 36. percben született, egy baloldali szöglet után. A beívelt labdát Mario Gaspar fejelte középre, ahol Etienne Capoue tartózkodott. A védekező középpályás először fejjel próbálta bevenni Faivre kapuját (von Ballmoos sérült volt a találkozó idején), de azt még a portás védte. A második, lábbal történő kísérletet már nem tudta. Nem gyakran rúg a játékos gólt, utoljára erre 2021. májusába, a Real Valladolid ellen került sor. De hát neki nem is ez a fő feladata…

Nagy svájci helyzettel kezdődött a második félidő, egy labdaszerzést hosszú indítás követett, amire Meschack Elia és Geronimo Rulli indult el. A kapus ért oda előbb és el is tudta fejelni a játékszert, de csak röviden, ellenfélhez, Fabian Rieder pedig kapásból kapura emelt. Be is fért volna a laszti, ám a visszafutó Raúl Albiol saját testi épségét is veszélyeztetve menteni tudott.

Próbálkozott tovább a sárga tengeralattjáró is, a csereként pályára lépő Manu Trigueros fejesét Faivre nagyszerű reflexekkel tornázta ki.

Egyébként az 55. percben Christian Fassnacht egyenlített, a gólt viszont nem adták meg les miatt. Kár, egyrészt még izgalmasabbá vált volna a meccs, másrészt mi is közelebb kerültünk volna a célunkhoz.

Mert volt még egy találat, amit a 88. percben Arnaut Danjuma szerzett. Capoue cselezgetett a baloldalon, ám labdát veszített – nem annyira az ő műfaja ez -, viszont nem adta fel, harcosan megtámadta a svájciak középpályását, és ezzel ki is ugratta Danjumát. A holland válogatott a rövid alsóba gurított, ezzel pedig lezárta a találkozót.

Négy forduló után jó helyzetben a Villarreal, nagyon közel a továbbjutás, viszont innen még el lehet rontani…

Előző 5 meccs eredménye
2021.09.29.Bajnokok Ligája
man united
2:1
villarreal
Bajnokok Ligája
2021.05.26.Európa-liga
villarreal
11:10
man united
Európa-liga
2008.11.25.Bajnokok Ligája
villarreal
0:0
man united
Bajnokok Ligája
2008.09.17.Bajnokok Ligája
man united
0:0
villarreal
Bajnokok Ligája
2005.11.22.Bajnokok Ligája
man united
0:0
villarreal
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com:2096 játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Atalanta – Manchester United: 2-2

G.: Ilicic, Zapata ill. C. Ronaldo (2)

Jujj, de mennyire nem szerethetik Cristiano Ronaldot Bergamóban… Az első meccsen a portugál a hajrában szerzett győztes gólt, most pedig duplázott, ráadásul ismét a meccs végén talált be. Most nagyon kicentizte az ötszörös Aranylabdás, a hosszabbításban mentett pontot. Akkor még azt hittük, valami elindul Manchesterben. Mára már tudjuk, hogy Ole Gunnar Solskjaer indult el az Old Traffordból… Ó, és egy szó a tippünkről: Két és fél gól feletti eredményt vártunk. Megkaptuk.

A kezdők:

Atalanta:

Musso – de Roon, Demiral, Palomino – Zappacosta, Freuler, Koopmeiners, Maehle – Ilicic, Pasalic – Zapata

Manchester United:

De Gea – Wan-Bissaka, Bailly, Varane, Maguire, Shaw – Fernandes, McTominay, Pogba – Rashford, C. Ronaldo

Azért az látszott a norvégon, hogy amikor elkezdett melegedni a pite mindent megpróbált. Formációkat váltott, taktikát váltott, kezdőt váltott, mindent kipróbált. A Gewissben például egy klasszikus 5-3-2-vel vonult pályára, bár ez talán betudható annak is, hogy az Atalanta hazai pályán rendkívül offenzív.

Most is az volt, és a 12. percben ennek gól lett a jutalma. Duván Zapata gurítását Josip Ilicic lőtte rá, a labdát – nincs jobb szó – bevédte David de Gea. És hogy milyen a futball, a gól előtt pár perccel Scott McTominay megpattanó lövése a kapufáról jött ki. Egygólos előny helyett egygólos hátrány…

Ugrunk az első félidő hosszabbítására, amikor a MU egyenlített egy mintaszerű akció végén. Lábról lábra járt a labda, Bruno Fernándest ugratták ki, aki a tizenhatoson belül inkább bokából letette a labdát a mögötte jövő Cristiano Ronaldo elé. Ő meg az ilyeneket ritkán hibázza el…

A második félidőben a gólpasszt jegyző Duván Zapata is hálóba talált, az 56. percben Palomino indításával gyalogolt a kapuig. A gólszerzés pillanatában egyébként a partjelző lest mutatott, de a VAR javította az asszisztens döntését, 2-1.

Közel járt a győzelemhez a kék-fekete csapat, de ismét nem számoltak valakivel… Cristiano Ronaldo a 91. percben 17 méterről, kapásból, jobbal zúdított be egy labdát. A közönség nem hitt a szemének, ahogy az Atalanta játékosai sem. Lehet, hogy ezen a gólon megy el az olaszok továbbjutása?

Összefoglalás

Alapból nem bírom az összeesküvés-elméleteket, számtalan hülyeség látott így már napvilágot, igazán káros dolgok. Most mégis erősítek egy ilyen elméletet. Vannak, akik szerint Solskjaert megbuktatták a saját játékosai. Még anno, amikor Conte érkezéséről beszéltek állítólag több MU-játékos is megkereste az olaszt, illetve az öltözőn belüli negatív hangulatról is szóltak a pletykák. Egyet biztosan tudok, bármiféle összeesküvés nélkül. Donny van de Beek örülhet, hogy az edző, aki sosem számított rá távozik. Ez számára egy új esély lehet, nagyon kisiklott a holland karrierje, holott az Ajaxban láthattuk, mennyire zseniális tud lenni.

Lehetséges, hogy egyből a kezdőben kap helyet, mert a középpályáról Paul Pogba sérült, Michael Carrick lehet, hogy őt favorizálja majd McTominay-jel vagy Maticcsal szemben…

A védelemben Harry Maguire és Eric Bailly lesz ott, mivel Raphael Varane még mindig sérült, Victor Lindelöf pedig még nem biztos, hogy teljesértékű. Luke Shaw sem lesz ott a pályán, őt Alex Telles helyettesíti, míg elől Edinson Cavani és Mason Greenwood fog hiányozni.

Egészen friss infó, hogy Etienne Capoue és Arnaut Danjuma összeszedtek egy sérülést, így lehetséges, hogy kihagyják a meccset. Ahogy kihagyja Gerard Moreno is, Serge Aurier pedig nincs nevezve. Újra szerepet kaphat így Boulaye Dia és Paco Alcacer is, középen pedig Manu Trigueros foglalhatja el a francia helyét.

Egyébként edzőkérdés van a Villarrealnál is, állítólag a Newcastle környékezte meg Unai Emeryt, valószínűleg egy mesés fizetés és egy még mesésebb átigazolási keret ígéretével. Egyelőre még nem tudni, marad-e a baszk vagy sem…

Nem olyan könnyű Carrick helyzete, mindenképp meg vannak zuhanva a vendégek, amiből nem könnyű felkelni. A korábbi meccsekből kiindulva megint szoros csatát láthatunk.

Szerintünk a döntetlen egy reális eredmény – amúgy is szeretnek ikszelni a felek -, valamint szerintünk mindkét fél betalál a meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső