Ausztria – Franciaország: Fogadási Tippek és Európa-bajnokság Előzetes – 2024.06.17.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2024 június 14.
Düsseldorf Arena (Düsseldorf) 17 június - 20:00
Ausztria
VS
Franciaország
EURO 2024 Discord promóció

És akkor még egy meccs mára. A sorsolásnak köszönhetően a D csoport második meccse maradt 21:00-ra, vagyis Ausztria fog Franciaország ellen játszani.

Úgy tűnik, ez a nap a szomszédainkról szól. Sógoraink nem túl nagy eséllyel lépnek pályára majd a világbajnoki ezüstérmes ellen, amely most már szeretne EB-t is nyerni. A Vb-k tekintetében kifejezetten jól állnak, 2018-ban győztek, 2022-ben ezüstérmet szereztek. A Nemzetek Ligája is megvolt, viszont az EB 24 éve nem. Még Didier Deschamps játékos volt, mikor a franciák magasba emelhették a trófeát, és Deschamps most már jó ideje a szövetségi kapitány.

Ellenfelük a tisztes helytállásban reménykedik, a bátrabb emberek szerint meg a meglepetésben. Következzen az Ausztria – Franciaország mérkőzés!

Ausztria

A nyugati szomszédoknak 2016-ban sikerült kijutniuk az EB-re. 2021-ben szintén. Most pedig ismét itt vannak. De a teljesítmény hullámzó, a hullámok megszelidítésére pedig Ralf Rangnickot kérték fel. A német szakember, a gegenpressing megalkotója, hosszú karrierje során válogatottat még nem igazgatott, itt volt az ideje ennek is. És egyébként hívta őt a Bayern München, de személyes okokra hivatkozva őket is visszautasította.

Ausztria válogatottja nem csoportelsőként jutott ki az EB-re, Belgium mögött lemaradva egy ponttal futottak be a célba. Nem rossz eredmény ez, de a csoport nem állította őket megoldhatatlan feladat elé. Svédország volt még itt, akik elég komoly válságban vannak, valamint Azerbajdzsán és Észtország, egyikük sem arról híres, hogy megskalpolnák a nagyokat.

Miután megvolt a kvalifikáció, Ausztria négy mérkőzést játszott a felkészülés jegyében. Még márciusban verték a szlovákokat és a törököket, júniusban a szerbeket, valamint a svájciakkal ikszeltek.

A keret nem teljes. Nem is lehet az David Alaba nélkül. A Real Madrid védője azonban elutazott a sorozatra, és a stáb tagjaként igyekszik segíteni a társaknak. Szintén nincs itt Xaver Schlager és Alexander Schlager, akik minden bizonnyal szintén stabil kezdők lennének, de a sérülés megakadályozza őket ebben. Aki még nagy név, az Stefan Lainer, aki nem volt elég jó ahhoz, hogy átvészelje a keretszűkítést.

A teljes keret:

Kapusok: Heinz Lindner, Niklas Hedl, Patrick Pentz

Védők: Maximilian Wöber, Gernot Trauner, Kevin Danso, Stefan Posch, Leopold Querfeld, Philipp Lienhart, Philipp Mwene, Flavius Daniliuc, Patrick Wimmer

Középpályások: Nicolas Seiwald, Alexander Prass, Marcel Sabitzer, Florian Grillitsch, Florian Kainz, Romano Schmid, Christoph Baumgartner, Konrad Laimer, Matthias Seidl, Marco Grüll

Támadók: Marko Arnautovic, Michael Gregoritsch, Andreas Weimann, Maximilian Entrup

A várható kezdőcsapat:

Lindner – Lienhart, Daniliuc, Trauner, Mwene – Seiwald, Laimer – Baumgartner, Kainz, Schmid – Gregoritsch

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2022.09.22.Nemzetek Ligája
franciaország
2:0
ausztria
Nemzetek Ligája
2022.06.10.Nemzetek Ligája
ausztria
1:1
franciaország
Nemzetek Ligája
2009.10.14.Vb-selejtező 2010
franciaország
3:1
ausztria
Vb-selejtező 2010
2008.09.06.Vb-selejtező 2010
ausztria
3:1
franciaország
Vb-selejtező 2010
2007.03.28.Barátságos Mérkőzés
franciaország
1:0
ausztria
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Franciaország

A bőség zavara, ez jellemzi Didier Descahamps keretét. És a mester gondjait jól mutatja, hogy a kimaradó játékosokból egy olyan csapatot lehetne összehozni, ami vélhetően sokáig eljutna egy nagy tornán.

A keretét jól ismerő Deschamps csupa fiatalt hívott meg, hihetetlen, mennyi potenciál és fantázia van ebben a csapatban. Még úgy is, hogy mondom, rengeteg játékos kimaradt, akik minőséget jelentettek volna. Mondjuk például Lucas Hernández – ő sérült egyébként, így kényszerűségből nem lehet itt -, mondjuk például Moussa Diaby vagy Mohamed Simakan és Matteo Guendouzi.

Mondanom sem kell, a francia csapat simán, első helyen kvalifikálta magát a kontinensviadalra, nem igazán tudták őket megfogni. Voltak igazán híres győzelmeik, mint amilyen a Gibraltár elleni 14-0 volt.

A hírek szerint az első mérkőzésen nem lesz teljes a keret, és emiatt idegeskednek is a franciák. Kylian Mbappé úgy tűnik, hogy térdsérülést szenvedett, és ha fel is épül, nem lesz százszázalékos, ami miatt várhatóan kihagyja a meccset. Nem csak ő van így ezzel, hanem Aurélien Tchouaméni is.

Vissza egy kicsit a felkészüléshez: a franciák Luxemburgot verték júniusban, illetve ikszeltek Kanadával.

A teljes keret:

Kapusok: Brice Samba, Mike Maignan, Alphonse Areola

Védők: Benjamin Pavard, Ferland Mendy, Dayot Upamecano, Jules Koundé, William Saliba, Jonathan Clauss, Theo Hernandez, Ibrahima Konaté

Középpályások: Eduardo Camavinga, Antoine Griezmann, Aurélien Tchouaméni, N’Golo Kanté, Adrien Rabiot, Warren Zaire-Emery, Youssouf Fofana

Támadók: Olivier Giroud, Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Randal Kolo Muani, Marcus Thuram, Kingsley Coman, Bradley Barcola

A várható kezdőcsapat:

Maignan – Clauss, Pavard, Saliba, Hernandez – Camavinga, Zaire-Emery – Dembélé, Griezmann, Barcola – Giroud

Tippelde

Lehet, hogy nem lesz Mbappé és Tchouaméni, de a franciák számára a győzelem így is kötelező.

Fő tippek:

1.: Francia győzelem

2.: Mindkét fél szerez majd gólt: Nem

A Winsane 80.000 Ft értékben kínál Freebetet azoknak, akik az EURO 24 meccseire tippelnének!

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső