Franciaország – Belgium: Fogadási Tippek és Európa-bajnokság Előzetes – 2024.07.01.

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2024 június 30.
Düsseldorf Arena (Düsseldorf) 01 július - 17:00
Franciaország
VS
Belgium
EURO 2024 Discord promóció

Azt ígértük, hogy a mostani kontinensviadal minden mérkőzéséről írni fogunk. Ezt pedig szeretnénk tartani. Hétfőn további két nyolcaddöntővel folytatódik az EB, előbb Franciaország – Belgium, majd Szlovénia – Portugália mérkőzéseket rendeznek.

Kezdjünk az előbbivel! A torna legnagyobb favoritjaként beharangozott Franciaország egyelőre csak árnyéka önmagának. Rúgtak összesen egy gólt (na jó, kettőt, mert volt egy öngól is Max Wöber részéről), azt is tizenegyesből, a játék tehát elég gyengécske.

Szerencséjükre a szintén nem túl izmos Belgiummal találkoznak. Esélyes csapatok meccse, ahol mindkét félnek sokat kell javulnia, ha a legjobb nyolc között akar lenni. Sportfogadás szempontjából egyszerűnek tűnő meccs, de máskülönben nem az.

Franciaország

Vegyük gyorsan végig, mi történt a franciákkal a csoportkör folyamán. Nagy reményekkel vágtak neki az első mérkőzésnek Ausztria ellen, amit meg is nyertek (ez volt Didier Deschamps századik győzelme a csapat élén, azóta sincs viszont 101. siker…), de csak egy öngóllal. Ausztria kemény falatnak bizonyult, majdnem pontot veszítettek.

Ami nem jött össze a sógorok ellen, az összejött később. Hollandiával már nem bírtak el (0-0), ahogy Lengyelországgal sem (1-1). Utóbbi mérkőzésen egy már kiesett, túlzott motiváció nélküli csapattal játszottak, mégis csak tizenegyesből tudott gólt szerezni Kylian Mbappé.

Nem mondom, hogy azt a szintet ütik meg, mint az angolok, de közös a két nagyhatalomban, hogy mindketten csalódást okoznak.

A mostani mérkőzésen Didier Deschamps majdnem mindenkire számíthat. Ahogy Angliánál Phil Foden, úgy a franciáknál Kingsley Coman kért és kapott arra engedélyt, hogy gyermeke születésénél jelen legyen.

Nem mondom, hogy ez akkora változást eredményezne a kezdőcsapat összeállításakor, a Bayern München szélsője nem nevezhető stabil kezdőnek.

A lengyelek elleni csapathoz képest változás, hogy visszatér Antoine Griezmann a kezdőbe, a taktika pedig 4-2-3-1-re változik vissza. Edzésen Deschamps azt nézte, Adrien Rabiot be tud-e szállni balszélsőként, így vagy ő, vagy Bradley Barcola kerülhet a kezdőbe. Esetleg ott lesz majd Mbappé, csatárként pedig Marcus Thuram vagy Randal Kolo Muani játszik majd.

A teljes keret:

Kapusok: Brice Samba, Mike Maignan, Alphonse Areola

Védők: Benjamin Pavard, Ferland Mendy, Dayot Upamecano, Jules Koundé, William Saliba, Jonathan Clauss, Theo Hernandez, Ibrahima Konaté

Középpályások: Eduardo Camavinga, Antoine Griezmann, Aurélien Tchouaméni, N’Golo Kanté, Adrien Rabiot, Warren Zaire-Emery, Youssouf Fofana

Támadók: Olivier Giroud, Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Randal Kolo Muani, Marcus Thuram, Kingsley Coman, Bradley Barcola

A várható kezdőcsapat:

Maignan – Koundé, Upamecano, Saliba, Hernández – Kanté, Rabiot – Dembélé, Griezmann, Mbappé – Thuram

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2021.10.07.Nemzetek Ligája
belgium
2:3
franciaország
Nemzetek Ligája
2018.07.10.Világbajnokság 2018
franciaország
1:0
belgium
Világbajnokság 2018
2015.06.07.Barátságos Mérkőzés
franciaország
3:4
belgium
Barátságos Mérkőzés
2013.08.14.Barátságos Mérkőzés
belgium
0:0
franciaország
Barátságos Mérkőzés
2011.11.15.Barátságos Mérkőzés
franciaország
0:0
belgium
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Belgium

A mostani torna legkeményebb csoportja az E volt. Itt mind a négy csapat végül 4-4 ponttal zárt, Belgium annyira közel volt a csoportelsőséghez, mint ahhoz, hogy búcsúzzanak a sorozattól. Nem mondom, hogy Domenico Tedesco csapata jól játszik. Ez a generációváltás nem nagyon akar összejönni, a rutinos játékosok tolják előre a válogatottat, valakinek ez jól megy (Kevin De Bruyne), valakinek kevésbé (Romelu Lukaku). A Roma csatárának nincs szerencséje, akár a góllövőlista élén is állhatna, de mindhárom gólját elvették.

Belgium az első meccsén 1-0-s vereséget szenvedett Szlovákiától, aztán Romániát győzték le 2-0-ra (Youri Tielemans és Kevin De Bruyne góljával), végül egy nagyon gyenge színvonalú mérkőzésen ikszeltek Ukrajnával. Serhiy Rebrov együttese az utolsó félórában jött rá, hogy ha nem lőnek gólt, kiesnek, Belgiumnak ez az eredmény megfelelt. Bár tény és való, a futball megcsúfolása volt, amit műveltek. Időt húznak a 90. percben, előtte a szögletük három passz után a kapusuknál kötött ki. Szóval na, nem játszottak szép focit. Nem csak akkor, az egész tornán.

Itt két sérülésről lehet tudni, Thomas Meunier mellett Axel Witsel szereplése kétséges. Bizonyára Lukaku újfent megkapja az esélyt, hiába ül a kispadon a remek szezont futó Charles De Ketelaere vagy a szintén jól játszó Lois Openda.

Számomra amúgy csak a balszélső szerepe nem tisztázott, ott játszhat Arthur Theate, Dodi Lukebakio, Leandro Trossard vagy Yannick Carrasco is.

A teljes keret:

Kapusok: Koen Casteels, Thomas Kaminski, Matz Sels

Védők: Zeno Debast, Arthur Theate, Wout Faes, Jan Vertonghen, Thomas Meunier, Timothy Castagne

Középpályások: Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Youri Tielemans, Leandro Trossard, Aster Vranckx, Orel Mangala, Arthur Vermeeren, Amadou Onana, Maxim De Cuyper

Támadók: Romelu Lukaku, Yannick Carrasco, Dodi Lukebakio, Charles De Ketelaere, Johan Bakayoko, Lois Openda, Jérémy Doku

A várható kezdőcsapat:

Casteels – Castagne, Faes, Vertonghen, Theate – Onana, Mangala – Doku, De Bruyne, Trossard – Lukaku

Tippelde

Ha komolyan szeretnék venni ezt a tornát, akkor itt az idő futballozni. Ez mindkét csapatnak szól. Eddig kifejezetten jó meccset egyiküktől sem láttunk, és ez már nem a csoportkör. Itt a gyenge játék nem kifizetődő, az olaszok tudnak erről mesélni.

Fő tippek:

1.: Francia győzelem

2.: Két és fél gól alatti eredmény

4.500.000 Ft üti a markát annak, aki megnyeri az RTbet EURO 2024 játékát!

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső