Lengyelország – Ausztria: Fogadási Tippek és Európa-bajnokság Előzetes – 2024.06.21.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2024 június 20.
Olympiastadion Berlin (Berlin) 21 június - 17:00
Lengyelország
VS
Ausztria
EURO 2024 Discord promóció

Azért a péntek most nem arról szól, hogy elkényeztessék a sportfogadás szerelmeseit meg a szurkolókat, legalábbis ránézésre ez a mostani meccs sem okoz sokaknál azonnali izgalmi állapotot. Persze az első forduló megmutatta, hogy néha a legváratlanabb helyekről jöhetnek a legjobb meccsek. Ki hitte volna, hogy a török – georgiai ennyire élvezhető lesz?

Szóval megadjuk az esélyt a Lengyelország – Ausztria mérkőzésnek is. Főleg, mert az első kör alapján mindketten legalább pontot érdemeltek volna. Lengyelország előnyből kapott ki Hollandiától, míg Ausztria egy öngóllal bukott a franciák ellen.

Aki kikap, egy lépéssel közelebb kerül a kieséshez. Szóval mindketten menni fognak, mint a gőzös.

Lengyelország

A lengyel csapatot szokás kritizálni, mert színtelen-szagtalan játékot produkálnak a nagy versenyeken. Most nem voltak se színtelenek, se szagtalanok, de még így sem nyertek. Legyünk őszinték, talán nem is érdemelték volna meg. Annak ellenére sem, hogy Robert Lewandowski nélkül léptek pályára, annak ellenére sem, hogy vezettek, annak ellenére sem, hogy jól tartották magukat.

Az FC Barcelona támadója helyett Adam Buksa lépett pályára, a magas csatár pedig góllal köszönte meg a bizalmat Michal Probierz kapitánynak. Ezzel a góllal vezetett Lengyelország. Az előny viszont nem tartott sokáig, mert egy megpattanó lövés után a hollandok egyenlítettek.

Ezt követően az oranje számtalan helyzetet hagyott ki, de volt védeni valója az ő kapusuknak is. Gól sokáig nem esett, majd a 89. percben a holland csodacseréjük eldöntötte a meccset.

Lengyelország talán tényleg nem érdemelt vereséget, viszont győzelmet sem.

Több gyengébb teljesítmény volt a csapatban, ami után Probierz elgondolkodhat a váltáson. Miután Buksa nagyon jól játszott, igazságtalan volna kivenni őt a kezdőből. Pedig felépült Lewandowski. Így viszont visszaállhatnak a megszokottnak mondható 3-5-2-re, ahol a két csatár megfér egymás mellett.

Kisebb sérülés miatt kétséges Bartosz Salamon játéka.

A teljes keret:

Kapusok: Wojciech Szczesny, Lukasz Skorupski, Marcin Bulka

Védők: Bartosz Salamon, Sebastian Walukiewicz, Jan Bednarek, Jakub Kiwior, Tymoteusz Puchacz, Bartosz Bereszynski, Przemyslaw Frankowski

Középpályások: Pawel Dawidowicz, Jakub Piotrowski, Jakub Moder, Piotr Zielinski, Kamil Grosicki, Taras Romanczuk, Damian Szymanski, Sebastian Szymanski, Nicola Zalewski, Bartosz Slisz, Kacper Urbanski

Támadók: Karol Swiderski, Robert Lewandowski, Adam Buksa, Krzysztof Piatek

A várható kezdőcsapat:

Szczesny – Bednarek, Salamon, Kiwior – Frankowski, Moder, Slisz, Zielinski, Zalewski – Buksa, Lewandowski

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2019.09.09.Eb-selejtező 2021
lengyelország
0:0
ausztria
Eb-selejtező 2021
2019.03.21.Eb-selejtező 2021
ausztria
0:1
lengyelország
Eb-selejtező 2021
2008.06.12.Európa-bajnokság 2008
ausztria
1:1
lengyelország
Európa-bajnokság 2008
2005.09.03.Vb-selejtező 2006
lengyelország
3:2
ausztria
Vb-selejtező 2006
2004.10.09.Vb-selejtező 2006
ausztria
1:3
lengyelország
Vb-selejtező 2006
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ausztria

Szintén remek teljesítménnyel rukkolt elő Ausztria, akiknek nehezebb dolguk volt, Franciaország ellen játszottak. Felvette a versenyt Ralf Rangnick csapata, és a pontszerzéstől sem állt messze, ám végül egyetlen öngól – melyet Max Wöber szerzett – döntött. Érdekesség egyébként, hogy a vezetést jelentő gól előtt három perccel Christoph Baumgartner hagyott ki egy ajtó-ablak ziccert. Előny helyett hátrány, ami kitartott a végéig.

A második félidőben egyébként már Franciaország fölényben futballozott, Ausztriának itt már kevesebb sansza volt. Gól azonban nem esett, a legemlékezetesebb pillanat egy Mbappéhoz köthető sérülés volt.

Ausztria válogatottja még így is esélyes lehet a továbbjutásra, akár második, akár harmadik helyen. A harmadikhoz most feltétlenül nyerni kell, nincs mese, és a harmadik fordulóban a papíron esélyesebb Hollandiától nem szabad kikapni. Ha ezt megteszik, akkor meglesz a továbbjutás.

Ami a kezdőcsapatot illeti, az a hír járja, hogy a kapitány nem akar változtatni, elégedett volt azzal, hogy a legényei a franciák ellen játszottak. Sérült nincs, eltiltott úgyszintén nincs.

A teljes keret:

Kapusok: Heinz Lindner, Niklas Hedl, Patrick Pentz

Védők: Maximilian Wöber, Gernot Trauner, Kevin Danso, Stefan Posch, Leopold Querfeld, Philipp Lienhart, Philipp Mwene, Flavius Daniliuc, Patrick Wimmer

Középpályások: Nicolas Seiwald, Alexander Prass, Marcel Sabitzer, Florian Grillitsch, Florian Kainz, Romano Schmid, Christoph Baumgartner, Konrad Laimer, Matthias Seidl, Marco Grüll

Támadók: Marko Arnautovic, Michael Gregoritsch, Andreas Weimann, Maximilian Entrup

A várható kezdőcsapat:

Pentz – Posch, Danso, Wöber, Mwene – Seiwald, Grillitsch – Laimer, Baumgartner, Sabitzer – Gregoritsch

Tippelde

A lengyelek nem mozogtak rosszul, de Ausztria sem. Nehéz összehasonlítani a két meccsüket, sógoraink a legfőbb favorit ellen játszottak. Talán egy picit esélyesebb Rangnick csapata.

Fő tippek:

1.: Mindkét fél szerez majd gólt

2.: Két és fél gól feletti eredmény

4.500.000 Ft üti a markát annak, aki megnyeri az RTbet EURO 2024 játékát! Még van időd csatlakozni!

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső