Portugália – Csehország: Fogadási Tippek és Európa-bajnokság Előzetes – 2024.06.18.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2024 június 17.
Leipzig Stadium (Leipzig) 18 június - 20:00
Portugália
VS
Csehország
EURO 2024 Discord promóció

Az első kör, az első forduló utolsó meccse következik. Az eddigiek alapján az emberek többsége elégedett a lejátszott mérkőzésekkel, és a Portugália – Csehország sem fog csalódást okozni. Portugáliát a torna egyik favoritjaként emlegetik, Csehországot viszont… hát, semminek. A legtöbben azt gondolják, maximum a csoportból tudnak továbbmenni, aztán az első adandó alkalommal búcsúznak. Jó lehetőség most a gárda számára, hogy rácáfoljon a kétkedőkre. És jó lehetőség Portugália számára is, hogy bizonyítsák rátermettségüket.

Portugália

Roberto Martínez a katari világbajnokság után vette át a portugál nemzeti csapat irányítását. Neki is szüksége volt az új impulzusokra, és a portugál csapatnak is, amelytől Fernando Santos távozott. A spanyolnak ez a második válogatott munkája, korábban pedig angol kisebb csapatoknál dolgozott. Az most mindegy is, sokkal fontosabb, hogy – mint a zsák a foltját – a csapat pont őt, egy ilyen edzőt keresett. A selejtező során Portugália nem hibázott. Tétmeccsen még veretlenek, de felkészülési meccsen már kikaptak. A márciusban rendezett válogatott szünet során volt az első vereségük (Szlovénia verte őket 2-0-ra), majd júniusban Horvátországtól kaptak ki 2-1-re.

Ezek bosszantó vereségek, de azért a kardjába nem fog dőlni senki portugál oldalról. A csapat most is bivalyerős minden egyes pozícióban, mindenhol van legalább két ugyanolyan képességű játékos. Ezért is tartják őket a torna egyik favoritjának.

Itt van a lassan 40 éves Cristiano Ronaldo, akinek ez a hatodik EB-je, már 2004-ben, a hazai rendezésű tornán ott volt. Nem semmi. Ahogy nem semmi az sem, hogy Pepe is behívót kapott. Pedig ő még Ronaldonál is idősebb, 41 esztendős.

Egy egész kezdőcsapatnyi játékos van, akik kimaradtak ilyen vagy olyan okokból, de Martíneznek muszáj volt a bő listáját 26-ra levinnie.

A teljes keret:

Kapusok: Rui Patricio, Jose Sa, Diogo Costa

Védők: Nelson Semedo, Pepe, Ruben Dias, Diogo Dalot, Goncalo Inacio, Nuno Mendes, Joao Cancelo, Antonio Silva

Középpályások: Joao Palhinha, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Danilo, Joao Neves, Matheus Nunes, Ruben Neves, Vitinha, Pedro Neto

Támadók: Cristiano Ronaldo, Goncalo Ramos, Joao Felix, Rafael Leao, Diogo Jota, Francisco Conceicao

A várható kezdőcsapat:

D. Costa – J. Cancelo, Pepe, Dias, Mendes – Vitinha, J. Palhinha, B. Fernandes – B. Silva, C. Ronaldo, R. Leao

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2022.09.24.Nemzetek Ligája
csehország
0:4
portugália
Nemzetek Ligája
2022.06.09.Nemzetek Ligája
portugália
2:0
csehország
Nemzetek Ligája
2012.06.21.Európa-bajnokság 2012
csehország
0:1
portugália
Európa-bajnokság 2012
2008.06.11.Európa-bajnokság 2008
csehország
1:3
portugália
Európa-bajnokság 2008
1996.06.23.Európa-bajnokság 1996
csehország
1:0
portugália
Európa-bajnokság 1996
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Csehország

Tavaly november hónapban Jaroslav Silhavy mindenkit meglepett. Az akkori cseh szövetségi kapitány akkor mondott le (pontosabban nem hosszabbította meg lejáró szerződését), amikor a válogatottal épp nagy sikert ért el: kijutott az EB-re. Azzal magyarázta tették Silhavy, hogy hatalmas nyomást helyez rá ez a munka, megnőttek az elvárások, amivel nem igazán tud mit kezdeni.

Csendben cserélt tehát kapitányt a válogatott, Ivan Hasek érkezett a kispadra, akivel a válogatott tétmérkőzést még nem játszott, Portugália ellen lesz az első ilyen alkalom.

Van viszont négy felkészülési meccse, melyből mind a négy győzelemmel végződött. Megverték Norvégiát és Örményországot, kiütötték Máltát, főpróba gyanánt pedig Észak-Macedóniát intézték el.

A legnagyobb hiányzó a cseh keretben Michael Sadilek, aki sérülés miatt marad ki, a középpályás biciklizés közben esett el, minek következtében ki kell hagynia az EB-t.

A teljes keret:

Kapusok: Jindrich Stanek, Matej Kovar, Vitezslav Jaros

Védők: David Zima, Robin Hranac, Vladimir Coufal, Martin Vitik, David Doudera, David Jurasek, Ladislav Krejci, Tomas Vlcek

Középpályások: Tomas Holes, Antonin Barak, Michal Sadilek, Lukas Provod, Ondrej Lingr, Lukas Cerv, Tomas Soucek, Pavel Sulc, Matej Jurasek

Támadók: Adam Hlozek, Patrik Schick, Jan Kuchta, Mojmir Chytil, Vaclav Cerny, Tomas Chory

A várható kezdőcsapat:

Stanek – Holes, Hranac, Krejci – Coufal, Soucek, Provod, Barak, Jurasek – Kuchta, Schick

Tippelde

A cseh csapat egyfajta sötét ló, amelytől félni kell. De szerintünk nem a portugáloknak…

Fő tippek:

1.: Portugál győzelem

2.: Két és fél gól feletti eredmény

Regisztrálj a QuickWin oldalára, játssz, és nyerd meg az EB tippjátékot, ahol 50.000€ az összdíjazás.

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső