Skócia – Svájc: Fogadási Tippek és Európa-bajnokság Előzetes – 2024.06.19.

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2024 június 18.
Cologne Stadium (Köln) 19 június - 20:00
Skócia
VS
Svájc
EURO 2024 Discord promóció

Nagyon nem mindegy a magyar csapat számára, hogy ezen a találkozón milyen eredmény születik. A Skócia – Svájc a továbbjutás, adott esetben a harmadik helyen való továbbjutás egyik záloga lehet. Ám tegyük hozzá, az még kevés, ha itt számunkra kedvező eredmény születik. Kell a magyar siker, a magyar pontszerzés is, aztán Skócia ellen a magyar győzelem.

A skótok megsemmisítő vereséget szenvedtek Németország ellen, minek következtében ők is győzelmi kényszerben futballoznak. Svájc nyugodtabb lehet egy fokkal, ők konkrétan a továbbjutásért küzdenek. Ha esetleg a skótok sem állnak ellen, akkor Murat Yakinék már a következő körre gondolhatnak.

Skócia

Katasztrofálisan kezdett Skócia az Európa-bajnokságon, Steve Clarke-ék az otthon játszó németektől kaptak ki, amivel alapjáraton semmi gond nem lenne.

Csakhogy ötöt kaptak, az már elég necces. Tegyük hozzá, hogy egy egész félidőt emberhátrányban futballoztak végig Ryan Porteous kiállítása miatt. A védő páros lábbal szállt bele ellenfelébe, amiből nem csak piros lap, de tizenegyes is született. Az volt a harmadik gól…

Skót részről senki nem talált a hálóba, Toni Rüdiger segítette ki őket egy góllal. Ahhoz képest, hogy a skót csapatot sokan a negyeddöntőbe, mások az elődöntőbe vártak, ez elég problémás kezdés volt. Lényegében, ha a papírformát nézzük, Skócia számára most kezdődik az EB. Ez a legfontosabb meccsük Svájc ellen, ha nyernek, a harmadik körben a – várhatóan nulla pontos – magyarok ellen a csoport második helye lehet a tét. Mondom, papírforma szerint.

A csapatban több sérült is van, ugyebár Ben Doak és Lyndon Dykes is kiesett, Lewis Ferguson meg el sem utazhatott a többiekkel. Most még Porteous is kiesett, ami még jobban nehezíti Clarke dolgát. Lehet, hogy ismét hátrébb vonja Scott McTominayt, az a spanyolok ellen is bejött. Azt nem hiszem, hogy az 5-4-1-es taktikáját (vagy 3-4-2-1 támadásban) feladná.

A teljes keret:

Kapusok: Angus Gunn, Liam Kelly, Zander Clark

Védők: Anthony Ralston, Andrew Robertson, Grant Hanley, Kieran Tierny, Jack Hendry, Ryan Porteous, Liam Cooper, Ross McCrorie, Greg Taylor, Scott McKenna

Középpályások: Scott MacTominay, John McGinn, Callum McGregor, Billy Gilmour, Stuart Armstrong, Lewis Morgan, Ryan Jack, Kenny McLean, James Forrest

Támadók: Lawrence Shankland, Ché Adams, Ryan Christie, Tommy Conway

A várható kezdőcsapat:

Gunn – Ralston, Hendry, McTominay, Tierney. Robertson – McGinn, Gilmour, McGregor, Christie – Adams

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2006.03.01.Barátságos Mérkőzés
skócia
1:3
svájc
Barátságos Mérkőzés
1996.06.18.Európa-bajnokság 1996
skócia
1:0
svájc
Európa-bajnokság 1996
1993.09.08.Vb-selejtező 1994
skócia
1:1
svájc
Vb-selejtező 1994
1992.09.09.Vb-selejtező 1994
svájc
3:1
skócia
Vb-selejtező 1994
1991.09.11.Eb-selejtező 1992
svájc
2:2
skócia
Eb-selejtező 1992
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Svájc

A szombati mérkőzés után sok emberben megfordult, hogy Svájc volt-e ennyire jó, vagy mi adtunk nekik túl sok esélyt. Az utóbbi tűnik valószínűbbnek, nem elvéve azt, hogy Svájc egy jó csapat. Murat Yakin megtehette, hogy egy kicsit felborítsa a kezdőjét az épp mostanság felépülő játékosok miatt, ugyanezt Marco Rossi nem tette meg. Erőltette azokat, akik keveset játszottak, akik sérültek voltak, akik nincsenek jó formában. Ez volt leginkább a két keret közötti különbség. A pályán pedig a koncentráció. Míg Svájc okosan futballozott, addig mi kapkodtunk. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy Kwadwo Duah és Michel Aebischer góljaival kétgólos hátrányba kerültünk a félidőben.

Én megemlíteném, hogy amikor a magyar csapat magához tért és szépített, a svájci nem játszott szépen. Öt percenként feküdtek le a földre, görcsöt kaptak, fájt minden egyes rúgás, amit máskor csak kimosolyognak. Aztán Breel Embolo eldöntötte a mérkőzést, és onnantól senkinek nem fájt semmije.

Ettől függetlenül, hogy nekem tetszett-e vagy sem a játékuk meg a hozzáállásuk, megérdemelten nyertek, és szerdán tovább is juthatnak a legjobb tizenhat közé.

Alapvetően Duah remekül indított, nem ok nélkül említettem, hogy ő lehet az EB svájci felfedezettje. Ám hamarosan Breel Embolo, de akár Zeki Amdouni is átveheti a helyét. Ahogy hamarosan pályán lehet Steven Zuber és Denis Zakaria is.

A teljes keret:

Kapusok: Yann Sommer, Yvon Mvogo, Gregor Kobel

Védők: Leonidas Stergiou, Silvan Widmer, Nico Elvedi, Manuel Akanji, Ricardo Rodriguez, Cédric Zesiger, Fabian Schär

Középpályások: Denis Zakaria, Remo Freuler, Granit Xhaka, Renato Steffen, Steven Zuber, Vincent Sierro, Ruben Vargas, Michel Aebischer, Xherdan Shaqiri, Ardon Jashari, Fabian Rieder

Támadók: Breel Embolo, Noah Okafor, Kwadwo Duah, Dan Ndoye, Zeki Amdouni

A várható kezdőcsapat:

Sommer – Schär, Akanji, Rodríguez – Widmer, Xhaka, Freuler, Ndoye – Aebischer, Vargas – Duah

Tippelde

A skót csapat nem annyit tud, amit láttunk tőlük az első meccsen. A svájci sem annyira jó, mint azt láttuk tőlük az első meccsen. Kinéz egy iksz ezen a mérkőzésen.

Fő tippek:

1.: Döntetlen

2.: Mindkét fél szerez majd gólt

4.500.000 Ft üti a markát annak, aki megnyeri az RTbet EURO 2024 játékát! Még van időd csatlakozni!

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső