Spanyolország – Anglia: Fogadási Tippek és Európa-bajnokság Előzetes – 2024.07.14.

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2024 július 12.
Olympiastadion Berlin (Berlin) 14 július - 20:00
Spanyolország
VS
Anglia
EURO 2024 Discord promóció

Eddig összesen ötven mérkőzésről írtunk, most pedig jön az utolsó, az ötvenegyedik. A döntő. A csoportkört, a nyolcaddöntőt, a negyeddöntőt és az elődöntőt két csapat teljesítette sikerrel, mert több nem is tehette volna meg. Azon lehet vitatkozni, hogy Anglia ittléte jogos-e, azt viszont nem, hogy Spanyolország miért van itt.

A rengeteg kritika ellenére Gareth Southgate megcsinálta. Ki gondolta volna ezt a szlovákok elleni meccs 90. percében? Ki gondolta volna, amikor Breel Embolo a negyeddöntőben Svájcot juttatta előnyhöz?

Pártatlan és objektív vagyok, mert a sportfogadás ezt megköveteli, de biztos vagyok abban, hogy nehéz ennek az angol csapatnak drukkolni…

Jöjjön az EB-döntő, jöjjön a Spanyolország – Anglia mérkőzés!

Spanyolország

Sokan féltek egy francia – angol döntőtől, mert az egyébként korrekt színvonalú tornát épp ez a két csapat húzta le. Nem túlzás, a francia csapat az elődöntőig úgy jutott el, hogy nem rúgtak akciógólt, és házi góllövőlistájukon Öngól megelőzött mindenkit.

A spanyolok elleni mérkőzésen viszont ők szereztek vezetést, ami talán nem meglepő, Luis de la Fuente két kulcsemberét is nélkülözni volt kénytelen eltiltás miatt. Randal Kolo Muani gólja után még párszor veszélyes támadást vezettek a gallok, de mindent megváltoztatott Lamine Yamal. Az FC Barcelona szupertehetsége eddig „csak” gólpasszokkal tűnt ki, Adrien Rabiot be is szólt neki, miszerint a döntőhöz jobb teljesítmény kell. Hát, Yamal hallgatott rá, és meglőtte az EB egyik legszebb gólját. 16 évesen és 362 naposan. Ezzel pedig minden idők legfiatalabb gólszerzője lett.

Négy perc múlva már az előny is megvolt Spanyolországnak, Dani Olmo egy szép csel után lőtt a hálóba. Először Jules Koundé öngóljának minősítették a lövést, de később javítottak, a Lipcse játékosa szerezte így meg harmadik gólját.

A jó színvonalú mérkőzésen aztán több gól nem esett, Spanyolország egy meglehetősen érdekes védelemmel, fáradtan, de hősiesen küzdve jutott a fináléba.

Ahol majd újra rendelkezésre áll Dani Carvajal, Robin Le Normand és Aymeric Laporte feje is rendben lesz addigra. Aki hiányozni fog, az Pedri és Jesus Navas, előbbit ismét Dani Olmo fogja váltani.

Majdnem megsérült a mérkőzés után Alvaro Morata (akit sokszor kritizáltam, a franciák ellen viszont remekül teljesített), egy biztonsági őr csúszott rá véletlenül, és a támadót utána sántikálni látták. Azóta kiderült, a csatár ott lesz a kezdőben, ellenfele megmozdulását pedig sárga lappal büntette volna.

A teljes keret:

Kapusok: David Raya, Alejandro Remiro, Unai Simon

Védők: Dani Carvajal, Robin Le Normand, Nacho Fernandez, Daniel Vivian, Alejandro Grimaldo, Aymeric Laporte, Marc Cucurella, Jesus Navas

Középpályások: Mikel Merino, Fabian Ruiz, Alex Baena, Rodri, Nico Williams, Martin Zubimendi, Pedri, Mikel Oyarzabal, Fermin Lopez

Támadók: Alvaro Morata, Joselu, Dani Olmo, Ferran Torres, Lamine Yamal, Ayoze Perez

A várható kezdőcsapat:

U. Simon – Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella – D. Olmo, Rodri, F. Ruiz – Yamal, Morata, Williams

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2018.10.15.Nemzetek Ligája
spanyolország
2:3
anglia
Nemzetek Ligája
2018.09.08.Nemzetek Ligája
anglia
1:2
spanyolország
Nemzetek Ligája
2016.11.15.Barátságos Mérkőzés
anglia
2:2
spanyolország
Barátságos Mérkőzés
2015.11.13.Barátságos Mérkőzés
spanyolország
2:0
anglia
Barátságos Mérkőzés
2011.11.12.Barátságos Mérkőzés
anglia
1:0
spanyolország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com:2096 játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Anglia

Nem mondom, hogy parádés játékkal jutott el Anglia a döntőig, de szerdán este legalább villantak valamit, és egy félidő erejéig jól futballoztak. Amire eddig nem igazán volt példa.

Hollandia ellen ismét ők kerültek hátrányba, Xavi Simons bombagóljára azonban hamar jött a válasz Harry Kane-től. Az angol csatár tizenegyesből volt eredményes, azt viszont hagyjuk, hogy a büntető jogos volt-e. Maradjunk annyiban, hogy két angol szakértő és egykori védő, Jamie Carragher és Gary Neville is azt mondta, ezt nem szabadott volna befújni.

Ezt követően egy jó kis meccs vette kezdetét, kapufa itt, kapufa ott, és mikor már készültünk volna sorozatban a harmadik angol hosszabbításra, az eddig nem sok szerepet (konkrétan 22 percet) kapó Ollie Watkins győztes gólt szerzett.

Vitatható tehát, hogyan jutottak be a döntőbe, de most legalább láttunk tőlük focit.

Mivel a sárga lapokat törölték, csak úgy lehetne lemaradni a fináléról, hogy valaki piros lapot kap. Senki nem kapott az angoloktól, és most már – hiszen Luke Shaw felépült – mindenki bevethető. Miután Kieran Trippier nem igazán érzi jól magát a bal oldalon, lehet, hogy a MU bekkje kezdőként kap szerepet az új 3-4-2-1-es felállásban.

A teljes keret:

Kapusok: Jordan Pickford, Aaron Ramsdale, Dean Henderson

Védők: Kyle Walker, Luke Shaw, John Stones, Marc Guehi, Trent Alexander-Arnold, Kieran Trippier, Ezri Konsa, Lewis Dunk, Joe Gomez

Középpályások: Declan Rice, Jude Bellingham, Phil Foden, Conor Gallagher, Cole Palmer, Adam Wharton, Kobbie Mainoo

Támadók: Bukayo Saka, Harry Kane, Ivan Toney, Anthony Gordon, Ollie Watkins, Jarrod Bowen, Eberechi Eze

A várható kezdőcsapat:

Pickford – Walker, Stones, Guehi – Saka, Mainoo, Rice, Shaw – Foden, Bellingham – Kane

Tippelde

Anglia nem sokat mutatott, Spanyolország igen. Spanyolország esélyesként lép pályára. Keményebb ágon jutottak el idáig, végig meggyőző futballal. Kiütötték a címvédőt, a 2022-es vb bronzérmesét, a házigazdát és a regnáló világbajnokot. Anglia sem szabad, hogy akadályt jelentsen.

Fő tippek:

1.: Spanyol győzelem

2.: Két és fél gól feletti eredmény

A Winsane 80.000 Ft értékben kínál Freebetet azoknak, akik az EURO 24 meccseire tippelnének!

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája
felső