Szlovákia – Románia: Fogadási Tippek és Európa-bajnokság Előzetes – 2024.06.26.

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2024 június 25.
Frankfurt Arena (Frankfurt am Main) 26 június - 17:00
Szlovákia
VS
Románia
EURO 2024 Discord promóció

A csoportkör utolsó napja következik. A harmadik forduló kissé rövidebbnek tűnik, noha itt is négy nap alatt pörgetnek le egy kört. De míg az első meg a második fordulóban minden egyes mérkőzést meg tudtunk nézni, addig most már egy csoport meccsei egy időben kezdődnek, ezért lehet ez az érzésünk.

Azáltal, hogy Magyarország megnyerte a skótok elleni meccset, és a csoportja harmadik helyén végzett, nem lehet semleges szemmel nézni egyetlen meccset sem. A Szlovákia – Románia találkozót például azért nem, mert bizonyos forgatókönyvnél még egy magyar – román is összejöhet a legjobb tizenhat között. Tudom, előbb tovább kéne jutni.

A lényeg, hogy északi és keleti szomszédunk egymás ellen futballozik, és hát itt bizony egész komoly őrület van, két kör után ugyanis mind a négy csapatnak három pontja van. Bárki továbbjuthat. Bárki kieshet. A sportfogadás kedvelői pedig jól járhatnak.

Szlovákia

Egyelőre élnek a szlovák továbbjutási remények, Francesco Calzona együttese két kör után három ponttal áll a csoportja harmadik helyén. Ha így maradna minden (nyilván nem fog), akkor is mehetnének a legjobb tizenhatba, mert a harmadik helyezettek listáján előkelő helyet foglalnak el.

A szlovák válogatott az első fordulóban történelmi győzelmet aratott Belgium ellen, Ivan Schranz góljára – szabályos – válasza nem volt a belgáknak. Tegyük hozzá, ha Cuypersék 3-1-re győznek, Szlovákia nem szólhatott volna egy szót sem.

A győzelmet nem kell magyarázni, és van, hogy az ellenkezőjét sem. Ukrajna ellen 2-1-es vereséget szenvedtek, mondhatni, megérdemelten. Mert bár remekül kezdték a meccset, vezetést is szereztek (ismét Ivan Schranz volt eredményes), Ukrajna fokozatosan vette át az irányítást, és végül megérdemelten nyertek.

Szlovákia számára egy kemény meccs maradt. Még két kör után sem vagyunk biztosak abban, hogy jól kiismertük a román válogatottat, de annyi azért már kiderült, Dragusék kellemetlen játékot tudnak nyújtani, ami sok csapatot zavar meg.

Calzona mester eddig kétszer ugyanazt a kezdőt küldte pályára, és várhatóan ez a harmadik mérkőzésre sem fog változni. Sérült mindenesetre nincs a keretben, aminek örülhet az olasz.

A teljes keret:

Kapusok: Martin Dubravka, Marek Rodak, Henrich Ravas

Védők: Peter Pekarik, Denis Vavro, Adam Obert, Norbert Gyömbér, Milan Skriniar, Vernon De Marco, David Hancko, Sebastian Kósa

Középpályások: Tomas Rigo, Ondrej Duda, László Bénes, Patrik Hrosovsky, Juraj Kucka, Matus Bero, Stanislav Lobotka

Támadók: Tomas Suslov, Róbert Bozenik, Lubomir Tupta, Lukas Haraslin, David Strelec, David Duris, Leo Sauer, Ivan Schranz

A várható kezdőcsapat:

Dubravka – Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda – Schranz, Bozenik, Haraslin

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2013.08.14.Barátságos Mérkőzés
románia
1:1
szlovákia
Barátságos Mérkőzés
2005.02.09.Barátságos Mérkőzés
szlovákia
2:2
románia
Barátságos Mérkőzés
2001.04.25.Barátságos Mérkőzés
románia
0:0
szlovákia
Barátságos Mérkőzés
1999.09.04.Eb-selejtező 2000
szlovákia
1:5
románia
Eb-selejtező 2000
1999.03.27.Eb-selejtező 2000
románia
0:0
szlovákia
Eb-selejtező 2000
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Románia

Tényleg nagyon összekapta a román csapatot Edward Iordanescu. Az együttes még akár csoportelső is lehet, igaz, ez nem csak rajtuk múlik. Ha például ők is nyernek meg a belgák is, akkor Lukakuék lesznek az elsők. Ja, és Románia még akár extrém esetben ki is eshet.

Nem feltétlenül érdemelnék meg két meccs alapján. Ukrajnát kiütötték 3-0-ra, míg Belgium ellen ugyan kikaptak, de – ahogy szövetségi kapitányuk is elmondta – legalább négy nagy ziccert rontottak. Előfordult, hogy a belgák a gólvonalról mentettek. Nyilván ettől még a vereség az vereség, de bizonyos szempontból pozitívan fordulhatnak a szlovákok elleni mérkőzésre. Hiába nyertek ők a belgák ellen, Szlovákia attól még gyengébb ellenfél…

Elég szép kis kavarodás van itt, ebben a négyesben, és Romániából még bármi lehet. Akár még egy ellenfél is a magyar válogatott számára.

Egyelőre azonban a románok is a továbbjutásra fókuszálnak, előbb az legyen meg, utána majd jöhet az ellenfél is.

A román keret is teljesen bevethető, hiszen a veterán támadó, Denis Alibec is felépült a sérüléséből, és Belgium ellen már pályára is lépett.

A teljes keret:

Kapusok: Florin Nita, Horatiu Moldovan, Stefan Tarnovanu

Védők: Andrei Ratiu, Radu Dragusin, Adrian Rus, Ionut Nedelcearu, Nicusor Bancu, Andrei Burca, Vasile Mogos, Bogdan Racovitan

Középpályások: Marius Marin, Alexandru Cicaldau, Ianis Hagi, Darius Olaru, Razvan Marin, Nicolae Stanciu, Deian Sorescu, Adrian Sut

Támadók: Denis Alibec, George Puscas, Valentin Mihaila, Florinel Coman, Denis Dragus, Dennis Man, Daniel Birligea

A várható kezdőcsapat:

Nita – Ratiu, Dragusin, Bancu, Burca – M. Marin – Man, Stanciu, R. Marin, Mihaila – Dragus

Tippelde

Szerintem abszolút háromesélyes mérkőzésről van szó, ahol egy kicsit esélyesebbnek gondoljuk a román csapatot.

Fő tippek:

1.: Döntetlen vagy román győzelem

2.: Két és fél gól alatti eredmény

Regisztrálj a QuickWin oldalára, játssz, és nyerd meg az EB tippjátékot, ahol 50.000€ az összdíjazás.

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső