Szlovénia – Dánia: Fogadási Tippek és Európa-bajnokság Előzetes – 2024.06.16.

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2024 június 13.
Stuttgart Arena (Stuttgart) 16 június - 17:00
Szlovénia
VS
Dánia
EURO 2024 Discord promóció

Mondtam, hogy egy csoportot kihagytak a szervezők, most ezzel folytatjuk. Az este 6-os, valamint a 9-es meccs a C csoportból érkezik, most ezekről lesz szó. Mostani főszereplőink már a selejtezőben is találkoztak egymással, nagy csatát vívtak, végül övék lett az első két hely. Furcsa, hogy aztán egy csoportba sorsolták őket. Régi ismerősként fogják köszönteni egymást. A tét pedig nem lett kisebb.

Mind a szlovénok, mind a dánok a továbbjutásra hajtanak, egy kiegyenlített négyesben igyekeznek az angolok farvizén beevickélni a legjobb tizenhat közé. Meglátjuk, kinek sikerül ez. Mert ott vannak még a szerbek is, és az sem tuti, hogy az angolok ezt a csoportot uralni fogják.

Következzen a Szlovénia – Dánia találkozó!

Szlovénia

Az utolsó pillanatban csúszott le az élről a szlovén válogatott a selejtezőben, de nem szomorkodtak igazán miatta. A csapat ugyanis így is kijutott az EB-re. Egyébként pont a mostani ellenfél előzte meg őket. Tehát a két csapat már találkozott egymással a közelmúltban, a dánok négy pontot szereztek Oblakék ellen. lényegében ezen dőlt el az első hely sorsa.

Matjaz Kek csapata csalódásmentesen hozta le a selejtezőt, és huszonnégy éve nem járt EB-n, szóval már kellett egy ilyen siker számukra. Ha már itt vagyunk, említsük meg a VB-ket is: 2002-ben és 2010-ben tudtak kijutni, de egyikben sem volt köszönet.

Első győzelmükre hajtanak a főtáblán, hiszen az első megmérettetésükön két döntetlennel és egy vereséggel zártak.

A keretben mindenki itt van, aki számít, még a tapasztalt Josip Ilicic is visszatért, akiről azt gondoltuk, mint futballista, már nem igazán fogjuk látni. Az Atalanta egykori játékosa hazaigazolt egy súlyos depressziós időszak alatt, majd sikeresen meggyógyult, és most remek formában várja az utolsó komoly válogatott megmérettetését.

Bőven vannak ismerősök a keretben, Ilicic mellett Jan Oblak, David Brekalo, Miha Blazic és Benjamin Sesko neve is ismerősen csenghet.

Két mérkőzésük volt júniusban, ami jó hír nekik, hogy nem kaptak ki. Ami rossz, hogy azért annyira meggyőzők sem voltak. Örményországot 2-1-re verték, Bulgáriával 1-1-et értek el.

A teljes keret:

Kapusok: Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekic

Védők: Zan Karnicnik, Jure Balkovec, Miha Blazic, Jon Gorenc Stankovic, Jaka Bijol. Erik Janza, Petar Stojanovic, Vanja Drkusic, David Brekalo

Középpályások: Benjamin Verbic, Sandi Lovric, Timi Elsnik, Jasmin Kurtic, Tomi Horvat, Adam Gnezda Cerin, Nino Zugelj, Adrian Zeljkovic, Josip Ilicic

Támadók: Andraz Sporar, Benjamin Sesko, Jan Mlakar, Zan Vipotnik, Zan Celar

A várható kezdőcsapat:

Oblak – Karnicnik, Blazic, Bijol, Janza – Verbic, Cerin, Elsnik, Mlakar – Sporar, Sesko

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2023.11.17.Eb-selejtező 2024
dánia
2:1
szlovénia
Eb-selejtező 2024
2023.06.19.Eb-selejtező 2024
szlovénia
1:1
dánia
Eb-selejtező 2024
2008.02.06.Barátságos Mérkőzés
szlovénia
1:2
dánia
Barátságos Mérkőzés
2001.04.25.Barátságos Mérkőzés
dánia
3:0
szlovénia
Barátságos Mérkőzés
1997.04.30.Vb-selejtező 1998
dánia
4:0
szlovénia
Vb-selejtező 1998
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Dánia

Dánia egy vaskos meglepetéssel kezdte a sorozatot, kétgólos előnyről kaptak ki Kazahsztánban. Ott egy picit megrendült a bizalom Kasper Hjulmandban, de a mester vissza tudta azt szerezni. Ha nem is könnyen, a végén Dánia csoportelsőként zárt a selejtezőben. Nem volt egyszerű, a második szlovénok szintén 22 pontot szereztek, és ott voltak még mögöttük a finnek meg a kazahok, akik 18-18-at. Szóval kis túlzással még a főtábláról is majdnem lemaradtak.

A keret szinte ugyanazokból a játékosokból épül fel, mint három éve. Ez egy bizonyos szinten jó, viszont néhány szempontból meg nem. Nyilván ezek a játékosok három évvel idősebbek lettek. Christian Eriksen vagy Kasper Schmeichel már bőven 30 felett.

Épp ezért meglepetés, hogy Matt O’Riley nem került a keretbe. A Celtic középpályása úgy tűnik, nem annyira jó, mint Eriksen, Jensen vagy Nörgaard.

A támadók közül Martin Braithwaite maradt ki.

A felkészülés jól sikerült, Svédországot 2-1-re, Norvégiát 3-1-re győzték le.

A teljes keret:

Kapusok: Kasper Schmeichel, Mads Hermansen, Frederik Rönnow

Védők: Joachim Andersen, Jannik Vestergaard, Simon Kjaer, Joakim Maehle, Andreas Christensen, Mathias Jörgensen, Victor Kristiansen, Alexander Bah, Rasmus Kristensen

Középpályások: Mathias Jensen, Thomas Delaney, Christian Eriksen, Christian Nörgaard, Morten Hjulmand, Pierre-Emile Höjbjerg, Anders Dreyer, Jacob Bruun Larsen

Támadók: Rasmus Höjlund, Andreas Skov Olsen, Kasper Dolberg, Mikkel Damsgaard, Jonas Older Wind, Yussuf Poulsen

A várható kezdőcsapat:

Schmeichel – Bah, Kjaer, Andersen, Maehle – Nörgaard, Höjbjerg, Eriksen – Dreyer, Höjlund, Damsgaard

Tippelde

A selejtezőből ki tudunk indulni, majdnem most rendezték. A keretek nem változtak, a tét lett kicsit komolyabb. A szlovén csapat nem tudta legyőzni a dánokat, és szerintünk most sem fogja.

Fő tippek:

1.: Dán győzelem

2.: Két és fél gól alatti eredmény

Akik most fizetnek be először a Betovo irodájához, az EURO 2024 jóvoltából 100%-os bónuszt kapnak 100.000 Ft-ig

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső