Törökország – Georgia: Fogadási Tippek és Európa-bajnokság Előzetes – 2024.06.18.

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2024 június 17.
BVB Stadion Dortmund (Dortmund) 18 június - 17:00
Törökország
VS
Georgia
EURO 2024 Discord promóció

Már csak két mérkőzés maradt az első fordulóból, azt meghagytuk mára, illetve bele fogunk kóstolni a második körbe is. Jöjjön a Törökország – Georgia, amely jó, szoros, feszült mérkőzéssel kecsegtet. Nem mindig az a jó meccs, ahol potyognak a gólok, és ez egy ilyennek tűnik első blikkre. Nem feltétlenül tennék pénzt az over 2,5-re, de attól még szerintünk ez egy izgalmas meccs lehet.

Főleg, ha Georgia fel tud nőni a feladathoz. Nem kétséges, Vincenzo Montella csapata az esélyes, de Willy Sagnolék sem ok nélkül jutottak ki a kontinenstornára. Két egykori nagyszerű játékos tehát a kispadokon, lássuk, hogy az utánuk jövő nemzedék mit tud nyújtani a pályán!

Törökország

Jó ideig Stefan Kuntz vezette a török válogatottat, a legutóbbi EB után nevezték ki, de az ő kinevezése is kudarc lett. Pedig nem hinném, hogy Kuntz képességeivel lenne probléma, nem hiába nézték ki a német szövetségnél is.

A helyére Vincenzo Montella, az egykori remek csatár érkezett, aki több nagycsapatnál is megfordult már edzőnél, de az átütő siker mindeddig elmaradt. Most az Adana Demirspor együttesét hagyta ott a válogatott kedvéért, ez neki egyértelműen egy lépés felfelé.

A törökök most csoportelsőként érkeztek az EB-re, Horvátországot, Walest, Örményországot és Lettországot előzték meg, a 8 meccs során mindössze 1-szer kaptak ki.

Azóta viszont kicsit megakadt a lemez. Négy felkészülési meccsből hármat buktak el (Magyarország, Ausztria és Lengyelország ellen), egyszer ikszeltek (Olaszország ellenében).

A keret nem okozott meglepetést, de meglehetősen sok a hazai bajnokságban játszó, relatíve ismeretlen játékos, például Bertug Yildirim, aki nemrég még a török harmadosztályban futballozott.

Izgalmas csapat ez, amelytől minimum elvárás az egyenes kieséses szakasz elérése. A kérdés az, hogy valóban nem állt össze most az együttes, vagy csak Montella próbálkozik ilyen-olyan taktikai elemekkel. Mert a felkészülés alapján nem vár rájuk most (sem) jó szereplés az EB-n.

Már most, a torna kezdetén több csapat keretében akadnak sérültek. Törökország nem tartozik közéjük.

A teljes keret:

Kapusok: Mert Günok, Altay Bayindir, Ugurcan Cakir

Védők: Zeki Celik, Merih Demiral, Samet Akaydin, Ahmetcan Kaplan, Abdülkerim Bardakci, Mert Müldür, Ferdi Kadioglu

Középpályások: Okay Yokuslu, Orkun Kökcü, Hakan Calhanoglu, Salih Özcan, Ismail Yüksek, Kaan Ayhan

Támadók: Kerem Aktürkoglu, Arda Güler, Cenk Tosun, Yusuf Yazici, Irfan Can Kahveci, Kenan Yildiz, Baris Alper Yilmaz, Semih Kilicsoy, Yunus Akgün Bertug Yildirim

A várható kezdőcsapat:

Günok – Ayhan, Demiral, Bardakci, Kadioglu – Özcan, Calhanoglu – Güler, Yildiz, Aktürkoglu – Yilmaz

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2012.05.24.Barátságos Mérkőzés
grúzia
1:3
törökország
Barátságos Mérkőzés
2007.02.07.Barátságos Mérkőzés
grúzia
1:0
törökország
Barátságos Mérkőzés
2005.03.30.Vb-selejtező 2006
grúzia
2:5
törökország
Vb-selejtező 2006
2004.09.04.Vb-selejtező 2006
törökország
1:1
grúzia
Vb-selejtező 2006
2002.08.21.Barátságos Mérkőzés
törökország
3:0
grúzia
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Georgia

Albánia mellett a legnagyobb kakukktojás Willy Sagnol csapatának ittléte. A georgiai válogatott most először fog nagy tornán játszani, de az idáig vezető út sem volt sima, ez a mérkőzés sem lesz az.

A selejtezőben csak a negyedik helyen végzett az együttes, ez alapján nem kéne itt lenniük. Ám a Nemzetek Ligájában nyújtott teljesítményük következtében pótselejtezőt játszhattak, amit sikerült megnyerniük. Előbb a luxemburgi csapatot verték meg 2-0-ra (Budu Zivzivadze duplájának köszönhetően), a döntőben pedig az esélyesebb Görögország ellen nyertek tizenegyesek után.

Az első tornán szeretnék hozni a minimumot, a tisztes helytállást, minden eredmény, minden pontszerzés nekik már a bravúr kategória. Főleg egy portugál – török – cseh csoportban.

A georgiai csapatnak mindössze egyetlen meccse volt júniusban Montenegrót verték meg 3-1-re Otar Kiteishvili, Georges Mikautadze és Budu Zivzivadze góljaival.

Ha megnézitek a keretet, több olyan játékos van itt, akik korábban magyar csapatban futballoztak. Zivzivadze a Fehérvárban és az Újpestben futballozott, Lasha Dvali a Ferencvárosban, illetve Giorgi Kvilitaia is megfordult hazánkban, ő a Győr focistája volt.

Két kisebb sérült a keretben, Otar Kiteishvili mellett Solomon Kverkvelia nem biztos, hogy játszani fog.

A teljes keret:

Kapusok: Giorgi Loria, Luka Gugeshashvili, Giorgi Mamardashvili

Védők: Otar Kakabadze, Lasha Dvali, Guram Kashia, Solomon Kverkvelia, Giorgi Gocholeishvili, Luka Lochoshvili, Giorgi Gvelesiani, Jemal Tabidze

Középpályások: Giorgi Kochorashvili, Zuriko Davitashvili, Giorgi Chakvetadze, Nika Kvekveskiri, Otar Kiteishvili, Sandro Altunashvili, Levan Shengelia, Anzor Mekvabishvili, Giorgi Tsitaishvili, Saba Lobjanidze, Gabriel Sigua

Támadók: Khvicha Kvaratskhelia, Budu Zivzivadze, Giorgi Kvilitaia, Georges Mikautadze

A várható kezdőcsapat:

Mamardashvili – Dvali, Kashia, Kverkvelia – Kakabadze, Kiteishvili, Kochorashvili, Shengelia, Chakvetadze – Mikautadze, Kvaratkshelia

Tippelde

Az esélytelenek totális nyugalmával léphet pályára a georgiai válogatott, de nem pózolni jöttek ők az EB-re, így nem lehet majd elvárni tőlük, hogy feltett kézzel lépjenek pályára. Ettől függetlenül török győzelemre számítunk.

Fő tippek:

1.: Török győzelem

2.: Két és fél gól alatti eredmény

A Winsane 80.000 Ft értékben kínál Freebetet azoknak, akik az EURO 24 meccseire tippelnének!

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső