Törökország – Portugália: Fogadási Tippek és Európa-bajnokság Előzetes – 2024.06.22.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2024 június 21.
BVB Stadion Dortmund (Dortmund) 22 június - 17:00
Törökország
VS
Portugália
EURO 2024 Discord promóció

A szombati második mérkőzés adja fel leginkább a leckét a sportfogadás kedvelőinek. Az F jelű négyes két győztese feszül egymásnak, vagyis jön majd a Törökország – Portugália mérkőzés. Cristiano Ronaldoékat egy ifjonc mentette meg az utolsó percben, és Törökország is a fiataljaira számíthatott Georgia ellen. Erről majd később.

A győztes tovább fog jutni, a vesztesnek pedig nem veszett el semmi. De azért egyikük sem akar majd kikapni.

Törökország

A mostani EB egyik legfiatalabb csapatáról van szó (csak a szintén F csoportban levő csehek fiatalabbak átlagban), amely Vincenzo Montella irányításával szárnyalni kezdett. Ha jól tudom, Törökország még sosem tudta megnyerni nyitómeccsét, ez most sikerült. Nem is akárhogyan!

A bombagólok meccsén Mert Müldür kezdte meg a gólgyártást, majd két perccel később Kenan Yildiz is gólt szerzett, más kérdés, hogy azt les miatt nem adták meg. Hidegzuhanyként érte a törököket, hogy a kétgólos előny helyett Georgia kiegyenlített.

A szünetre így vonultak, a másodikban aztán kijött a két csapat közötti tudáskülönbség. Az Európa-bajnokság eddigi legszebb góljával Arda Güler szerezte vissza az előnyt, majd a meccs utolsó mozzanata Kerem Aktürkoglu találata volt.

Montella abszolút elégedett lehet a látottakkal, és emiatt nem is várható személycsere. Mondjuk egy Aktürkoglu – Yildiz cserét el tudunk képzelni, mert a Juventus játékosa egy picit beleszürkült a mezőnybe meg nem adott gólját követően.

A teljes keret:

Kapusok: Mert Günok, Altay Bayindir, Ugurcan Cakir

Védők: Zeki Celik, Merih Demiral, Samet Akaydin, Ahmetcan Kaplan, Abdülkerim Bardakci, Mert Müldür, Ferdi Kadioglu

Középpályások: Okay Yokuslu, Orkun Kökcü, Hakan Calhanoglu, Salih Özcan, Ismail Yüksek, Kaan Ayhan

Támadók: Kerem Aktürkoglu, Arda Güler, Cenk Tosun, Yusuf Yazici, Irfan Can Kahveci, Kenan Yildiz, Baris Alper Yilmaz, Semih Kilicsoy, Yunus Akgün Bertug Yildirim

A várható kezdőcsapat:

Günok – Müldür, Akaydin, Bardakci, Kadioglu – Calhanoglu, Ayhan – Güler, Kökcü, Aktürkoglu – Yilmaz

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2022.03.24.Vb-selejtező 2022
portugália
3:1
törökország
Vb-selejtező 2022
2012.06.02.Barátságos Mérkőzés
portugália
1:3
törökország
Barátságos Mérkőzés
2008.06.07.Európa-bajnokság 2008
portugália
2:0
törökország
Európa-bajnokság 2008
2000.06.24.Európa-bajnokság 2000
törökország
0:2
portugália
Európa-bajnokság 2000
1996.06.14.Európa-bajnokság 1996
portugália
1:0
törökország
Európa-bajnokság 1996
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Portugália

Néhány nagycsapat a vártnál nehezebben indult el. Gondoljunk csak az angolokra, a franciákra, az olaszokra vagy épp a portugálokra. Roberto Martínez csapata tétmérkőzésen mindezidáig veretlen volt, és ez Csehország ellen sem változott. (Zárójelben jegyzem meg, hogy az EB előtt két felkészülési mérkőzésen is kikaptak, Szlovénia és Horvátország ellen).

Erős kezdővel, de két veteránnal kezdtek a portugálok, hiszen a csapat tagja volt a 41 éves Pepe és a 39 éves Cristiano Ronaldo is. Klasszisokkal jobbnak tűnik nevek tekintetében Portugália, a pályán ez azonban nem igazán látszott. Gólok tekintetében abszolút nem.

A második félidőben még hátrányba is kerültek Diogo Costáék, de pár perccel a gól után Robin Hranac öngóljával egyenlítettek. A hajrá már egyértelműen az övék volt, és bár Diogo Jota a 87. percben betalált, nem ő lett a hős, mivel a gólját les miatt elvették. A hős az a Francisco Conceicao lett, aki a 90. percben érkezett, és akinek édesapja is lőtt gólt korábban Európa-bajnokságon.

A legnehezebb meccs azt hiszem, most jön a csoportban Martínezék számára. A fiatal Törökország kellő önbizalommal és képzettséggel rendelkezik, hogy az öregedő portugál kezdőt szétfussák. Elsősorban ez jelentheti a különbséget.

Márpedig Martínez nem fog változtatni, Pepe, Ronaldo és a többiek is ott lesznek a kezdőcsapatban.

A teljes keret:

Kapusok: Rui Patricio, Jose Sa, Diogo Costa

Védők: Nelson Semedo, Pepe, Ruben Dias, Diogo Dalot, Goncalo Inacio, Nuno Mendes, Joao Cancelo, Antonio Silva

Középpályások: Joao Palhinha, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Danilo, Joao Neves, Matheus Nunes, Ruben Neves, Vitinha, Pedro Neto

Támadók: Cristiano Ronaldo, Goncalo Ramos, Joao Felix, Rafael Leao, Diogo Jota, Francisco Conceicao

A várható kezdőcsapat:

D. Costa – Dias, Pepe, Mendes – Dalot, Vitinha, B. Fernandes, J. Cancelo – B. Silva, C. Ronaldo, R. Leao

Tippelde

Nem egyértelmű szerintünk, hogy Törökország vagy Portugália. A törökök nagyon frissek, és szurkolóik hazai pályát teremtenek. A portugálok megszenvedhetnek ezen a mérkőzésen…

Fő tippek:

1.: Döntetlen vagy török győzelem

2.: Két és fél gól feletti eredmény

3.: Arda Güler gól vagy gólpassz

A Winsane 80.000 Ft értékben kínál Freebetet azoknak, akik az EURO 24 meccseire tippelnének!

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső