Az Euro 24 Csapatai: Belgium

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2024 június 13.

Titkos esélyes, valahogy erről az országról, vagyis a futballválogatottjáról mindig ez jut az emberek eszébe. Roberto Martínez anno egy ütőképes, bárkire is veszélyes csapatot rakott össze, amely valóban esélyese volt minden egyes nagy tornának. De az aranygeneráció lassan kiöregszik. Már alig maradt hírmondó a korábbi csapatból. Vannak, akik visszavonultak, vannak, akik még játszanak, de nincsenek olyan szinten, és vannak, akik összevesznek egy hülyeségen a szövetségi kapitánnyal.

Ahogy mindig, Belgiumot most is a favoritok között tartják számon, pedig ez már egy nem is kicsit megváltozott csapat. Domenico Tedesco első nagy tornája lesz ez a válogatott élén, a csoport nehéz, de kötelezőnek gondolják az első helyet.

Az út az EB-ig

Katarban a belga csapat konkrétan leszerepelt. A szokásos nagy fogadkozások ellenére még a csoportból sem sikerült továbbjutniuk, Kanadát megverték, Marokkótól kikaptak, Horvátországgal meg ikszeltek. Ezután jelentette be a távozását Roberto Martínez, a belga szövetség pedig Domenico Tedescoban látta meg a megfelelő utódot. A német edző rutintalansága ellenére simán juttatta ki a csapatot a tornára, megelőzve Ausztriát, Svédországot, Azerbajdzsánt és Észtországot. Vereséget egyik találkozón sem szenvedtek el, mióta Tedesco ül a padon, nem kaptak ki.

Március végén Írországgal és Angliával is ikszeltek, míg most júniusban Montenegrót és Luxemburgot is megverték. Egyikük sem olyan komoly ellenfél, de felhozó meccsnek pont tökéletes volt, hogy a játékosok elkapják a vibe-ot.

A keret tagjai

A nagy generációváltás épp folyamatban van. A nagy öregek közül már csak Jan Vertonghent, Thomas Meunier-t, Kevin De Bruynét és Romelu Lukakut találhatjuk. A keret tele van fiatal tehetségekkel, akik most próbálják magukat beverekedni a kezdőbe, és hosszú távon tényezőjévé válni a válogatottnak.

Nagy kimaradókról nem nagyon lehet beszámolni. Kettő játékosról azért mégis. Michy Batshuayi 55 válogatott szereplést tudhat magáénak, ezúttal azonban nem számított rá a mester. Thibaut Courtois-ra számított volna, ám egy piti butaságon összevesztek, végül Courtois nem lesz ott az EB-n. És így elmondhatja, hogy ebben az idényben nem kapott gólt. Egyáltalán. Visszatérése után a Real Madridban nem tudták bevenni a kapuját, egy ilyen kapusra pedig az EB-n is szükség volna, még úgy is ,hogy Sels, Casteels és Kaminski is jó kapusok.

A teljes keret:

Kapusok: Koen Casteels, Thomas Kaminski, Matz Sels

Védők: Zeno Debast, Arthur Theate, Wout Faes, Jan Vertonghen, Thomas Meunier, Timothy Castagne

Középpályások: Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Youri Tielemans, Leandro Trossard, Aster Vranckx, Orel Mangala, Arthur Vermeeren, Amadou Onana, Maxim De Cuyper

Támadók: Romelu Lukaku, Yannick Carrasco, Dodi Lukebakio, Charles De Ketelaere, Johan Bakayoko, Lois Openda, Jérémy Doku

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A szövetségi kapitány

Domenico Tedesco eddigi edzői pályafutása eddig elég rövid, de kétségtelenül egy tehetséges edzőről van szó, máskülönben most nem írnék róla. Tény, hogy eddig sokat nem tett le az asztalra. 2017-ben az Erzgebirge Aue csapatánál kezdett, de egy év után már távozott is a Schalke 04-hez. Ezt egy orosz kitérő követte, majd az RB Leipzig nevezte ki őt a kispadra. Az eredmények miatt távoznia kellett, egy évvel később a belga szövetség mégis őt nevezte ki. Kockázatos húzás, valljuk be, eddig azonban bejött…

A kulcsjátékos

Thibaut Courtois távollétében egyszerűbbé vált a dolgom ez ügyben. A Manchester City játékosa, Kevin De Bruyne az, aki a vezére ennek a csapatnak, és ő lesz az, aki szállítja majd a jó meglátásokat, remek pontrúgásokat és távoli lövéseket is. Mellette még kiemelném Romelu Lukakut, de a fiatalok közül Lois Opendát és Jeremy Dokut.

A felfedezett

No meg Johan Bakayokot. Mindössze 21 esztendős, és a PSV Eindhovenben pallérozódik. Tavaly került előtérbe, és idén már stabil kezdőnek számított a holland csapatnál. Közben a válogatottban is végigjárta a szamárlétrát, a felnőtt csapatban 12 találkozón jutott szóhoz. Azért rá esett a választás, mert egy fiatal, relatíve ismeretlen futballistáról van szó, aki egyesek szerint Jeremy Dokunál is jobb játékos. Ezt most bebizonyíthatja…

A várható kezdőcsapat

Sels – Castagne, Debast, Vertonghen, Theate – Tielemans, Onana – Bakayoko, De Bruyne, Doku – Lukaku

A menetrend

06.17. 18:00 – Belgium – Szlovákia

06.22. 21:00 – Belgium – Románia

06.26. 18:00 – Ukrajna – Belgium

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

UEFA Euro 2024
felső