Az Euro 24 Csapatai: Csehország

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2024 június 14.

Egyetlen csoportunk maradt. Nagyot mentünk, pár nap alatt jutottunk el az A csoporttól az F-ig. Még időben. Ezután már nem a híreké, hanem a meccseké és vele együtt a tippeké lesz a főszerep, aki unja, nyugodtan lépjen tovább, de ha meg akarjátok ismerni a maradék négy csapatot, még egy picit bírjátok ki.

Csehországgal indítunk, ők az F csoport egyik tagja, mellettük még Portugália, Törökország és Georgia szerepel.

A csehek csoportjukból tovább szeretnének menni, ez egyértelmű, de Törökország mellett nem lesz esélyük. Igen, ebből – nálunk, meg még sokaknál – az következik, hogy Portugáliát a csoport élére, Georgiát az utolsó helyre tesszük. Aztán lehet, hogy majd eléggé meglepődünk…

Az út az EB-ig

Hosszú időn keresztül volt Jaroslav Silhavy a cseh válogatott szövetségi kapitánya. Az, hogy most ott lesznek az EB-n neki köszönhető, épp ezért volt mindenki számára meglepő, hogy a sikeres selejtező után a 62 éves szakember lemondott. Állítása szerint túl nagy volt a nyomás, és ez főszerepet játszott a döntésében.

Januárban nevezték ki a helyére Ivan Haseket, aki eddig még nem hibázott a kispadon. Négy mérkőzést játszottak a csehek, mind a négyet meg is nyerték. Novemberben Norvégiát és Örményországot, júniusban Máltát és Észak-Macedóniát győzték le. Meggyőző sikerek, de azért nem mindegyik ellenfél üti meg az EB-mércét. Sőt, mivel egyikük sincs ott, kimondhatjuk, hogy egyikük sem. Attól még ezek jó kis eredmények, segítenek az önbizalom megszerzésében – ha kell -, és lehet csiszolni a formációt, a taktikát meg minden más egyebet.

A keret tagjai

A cseh keretben egy változás biztosan lesz. Michal Sadilek, a Twente 25 esztendős játékosa olyan súlyos kerékpár balesetet szenvedett, hogy ki kell hagynia az EB-t. A cikk írásának pillanatában nem derült ki, hogy a helyére behívnak-e valakit, és ha igen, akkor ki lesz az.

Nem lesz itt a cseh bajnokság gólkirálya, Vaclav Jureska sem, Adam Gabriel szintén nem kapott behívót, illetve Jaroslav Zeleny is kimarad.

A teljes keret:

Kapusok: Jindrich Stanek, Matej Kovar, Vitezslav Jaros

Védők: David Zima, Robin Hranac, Vladimir Coufal, Martin Vitik, David Doudera, David Jurasek, Ladislav Krejci, Tomas Vlcek

Középpályások: Tomas Holes, Antonin Barak, Michal Sadilek, Lukas Provod, Ondrej Lingr, Lukas Cerv, Tomas Soucek, Pavel Sulc, Matej Jurasek

Támadók: Adam Hlozek, Patrik Schick, Jan Kuchta, Mojmir Chytil, Vaclav Cerny, Tomas Chory

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A szövetségi kapitány

Ivan Hasek izgalmas karriert tudhat be magának. Megjárta játékosként Japánt és Franciaországot, és edzőként is kereste a különleges lehetőségeket. Már több mint húsz éve edzősködik, volt a Sparta Praha, a Saint Etienne, az Al Ahli, az Al Hilal vezetőedzője (többek között), illetve szövetségi kapitányként is kipróbálta magát: Gabonban és Libanonban dolgozott eddig.

A kulcsjátékos

Leginkább a sérülések miatt került az újságok címlapjára Patrik Schick, de felépülése után fontos gólokat szerzett a Bayer Leverkusenben, és ezzel egy duplázáshoz segítette őket hozzá, valamint egy Európa-liga ezüstéremhez. Az égimeszelő támadó kétségtelenül a legnagyobb sztárok közé tartozik a cseh keretben, ahogy leverkuseni csapattársa, Adam Hlozek is, aki csodagyereknek indult, de kissé megrekedt. Szintén érdemes megemlíteni még Tomas Soucek nevét.

A felfedezett

Szerintünk több játékos is kiemelt figyelmet érdemel, de akit mindenképp nézzetek meg, az Ladislav Krejci. Nem annyira fiatal, de szerintünk számára jött el az idő, hogy nyugatra szerződjön, ha itt jól teljesít. Jelenleg amúgy a cseh bajnokságban futballozik, de a Transfermarkt már most 10 millióra teszi az értékét. Rutinos játékos, aki a nemzetközi porondon is kipróbálta már magát, és a válogatottban is alapembernek számít.

A várható kezdőcsapat

Stanek – Holes, Hranac, Krejci – Coufal, Soucek, Provod, Doudera – Hlozek – Kuchta, Schick

A menetrend

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

UEFA Euro 2024
felső