Az Euro 24 Csapatai: Magyarország

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2024 június 11.

Pár nap múlva startol az újabb kontinenstorna, és ahogy tavaly, úgy most is bemutatjuk nektek a csapatokat, akik kvalifikálták magukat. Mivel itt van kishazánk is, ráadásul az A csoportba sorsolták őket, értelemszerűen velük kezdünk. Elnézést a házigazdától, de egy jó házigazda amúgy is előre engedi a vendéget…

Az út az EB-ig

Az, hogy Magyarországon futball-láz van nem véletlen. Marco Rossi egy olyan csapatot épített fel, amelyet jó nézni, amelynek lehet drukkolni, amely tele van sikerre éhes fiatalokkal, és őket mentoráló idősebbekkel. Én azonban óva intenék mindenkit attól, hogy elszálljunk. Még akkor is, ha Magyarország a selejtezőn piszok könnyen jutott ki.

Szoboszlai Dominikék Bulgáriával, Litvániával, Montenegróval és Szerbiával kerültek egy csoportba. A csoport eredményét látva egy laikus nem mondaná, hogy voltak nehézségek, pedig voltak. A három döntetlen mindegyike nagyon nyögvenyelős volt, viszont ezek a számok magukért beszélnek. Lehoztunk egy selejtezőt vereség nélkül, a három iksz mellett ugyanis ötször nyertünk. Régóta vártunk már egy ennyire meggyőző sikerre, ami után a válogatottal szembeni elvárások is eléggé megnőttek… Már nem elég a tisztes helytállás. Már a csoportból való továbbjutást tartják a legtöbben reális célnak.

A keret tagjai

Marco Rossi nem okozott meglepetést, maximum abban, hogy bő keretet nem is hirdetett, egy hónapja a végleges, 26 fős csapatot hirdette ki. Az olasz néhány tartalékot azért kijelölt, Lisztes Krisztián, Mocsi Attila, Tóth Balázs, Vancsa Zalán és Vécsei Bálint az az öt játékos, akinek készenlétben kell állnia, ha valaki esetleg megsérül.

Ahogy mondtam, meglepetés nincs, íme a magyar válogatott 26 fős kerete:

A teljes keret:

Kapusok: Dibusz Dénes, Gulácsi Péter, Szappanos Péter

Védők: Balogh Botond, Lang Ádám, Szalai Attila, Fiola Attila, Willi Orbán, Loic Nego, Ketkez Milos, Bolla Bendegúz, Nagy Zsolt, Botka Endre, Dárdai Márton

Középpályások: Nagy Ádám, Szoboszlai Dominik, Schäfer András, Kleinheisler László, Gazdag Dániel, Callum Styles, Kata Mihály

Támadók: Ádám Martin, Varga Barnabás, Sallai Roland, Csoboth Kevin, Horváth Krisztofer

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com:2096 játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A szövetségi kapitány

Nem túlzás azt állítani, hogy Marco Rossi közönségkedvenc Magyarországon. Edzői pályafutását olasz alacsonyabb osztályú együtteseknél kezdte, majd két alkalommal ült le a Budapest Honvéd kispadjára, először 2012-ben. Legnagyobb sikerei közé tartozik a 2012/2013-as évben szerzett bronzérem, majd a 2016/2017-es bajnoki cím. A mester ezután Szlovákiába, a DAC-hoz távozott, majd 2018-ban kinevezték a magyar válogatott szövetségi kapitányának. Eddig egy Európa-bajnokságon dirigálta a csapatot, ez lesz a második megmérettetése. Egyesek szerint kinőtte a magyar válogatottat, és figyelik állítólag a Premier League-ből és a Serie A-ból is, a Napoli komolyan fontolgatta a kinevezését.

A kulcsjátékos

Nem kérdés, hogy ide mindenki Szoboszlai Dominikot várja. A magyar válogatott csapatkapitánya valóban kiemelkedik a mostani mezőnyből, de ne feledjük, minden egyes sikerünket csapatként értük el. Ha Szoboszlai jó, de a többiek nem, akkor nulla ponttal megyünk majd haza. Mindenesetre tőle lehet várni a legjobb teljesítményt, hogy mozgassa és irányítsa a csapatot. Tőle várjuk a remek pontrúgásokat, távoli lövéseket és kulcspasszokat.

A felfedezett

Nem hiszem, hogy van bárki ebben a mostani keretben, akit a magyar szurkolók ne ismernének egytől egyig. Ám ez egy remek lehetőség többeknek arra, hogy felfedezzék őket erős európai bajnokságokból. Ilyen lehet Nagy Zsolt, aki évek óta az NB1 egyik legjobbja. Mellette még Lang Ádámnak is kijárna egy erősebb bajnokság, illetve az EB Varga Barnabásnak hozhat pár új rajongót, ha fel tud nőni a feladathoz.

A várható kezdőcsapat

Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy, Schäfer, Kerkez – Szoboszlai, Sallai – Varga

A menetrend

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája
felső