Az Euro 24 Csapatai: Ukrajna

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2024 június 13.

Az biztos, hogy az ukránok számára ez nem szimplán egy kontinensviadal. Őket nem feltétlenül a trófea érdekli, hanem az, hogy méltón tudják képviselni a hazájukat. Ukrajnában két éve véres háború folyik. Törvényszerű, hogy az ottaniak gondolatai most nem az első meccs körül forognak, ahogy a játékosoknak is inkább az otthoniak biztonsága jár a fejükben. Ez pedig nagyon motiváló lehet a pályán. A Serhiy Rebrov vezette válogatott nem csak a dicsőségért, a minél jobb eredményért fog küzdeni, hanem azokért is, akik ma is védik a hazájukat.

Az út az EB-ig

Kőkemény csoportba került Ukrajna a selejtezőben, hiszen Észak-Macedónia is feltörekvő csapat, mellettük pedig még ott volt Olaszország és Anglia. Na meg Málta, de ők nem voltak tényezők, ezt bevallhatjuk. Ukrajnát a harmadik-negyedik helyre várták, ehhez képest majdnem a második pozíciót csípték meg. Ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint Olaszország, és az utolsó fordulóban előzhettek volna, de Luciano Spallettiék ellen csak döntetlent értek el.

Így maradt a pótselejtező, ahol két győzelmet kellett aratniuk. Előbb Bosznia-Hercegovina ellen fordítottak az utolsó percekben (és nyertek 2-1-re), majd jött az Izland elleni meccs, ahol szintén hátrányból fordítottak.

A felkészülés továbbra is tart, bár most már ráfordultak az EB-re vezető útra. Németország ellen ikszeltek pár napja, aztán kikaptak a lengyelektől 3-1-re, végül megverték Moldovát.

A keret tagjai

Most nem kezdenék abba bele, hogy mennyire erős ez a keret. Mindenki láthatja, hogy az otthon játszók mellett rengeteg a légiós, akik a legerősebb bajnokságokban állják meg a helyüket. Anatoliy Trubin Portugáliában játszik, míg Andriy Lunin Spanyolországban, a Real Madrid duplázásában főszerepet vállalt. Aztán ott van még Illia Zabarnyi, Oleksandr Zinchenko, Mykhaylo Mudryk és Vitaliy Mykolenko, akik a Premier League-ben futballoznak. No meg a két Gironás srác, Artem Dovbyk és Viktor Tsygankov. De megkapta a meghívóját a Fradi egykori szélsője, Oleksandr Zubkov, aki a háború kitörésekor igazolt haza.

Inkább az a kérdés, hogy ki került ki, ki nem lesz itt… A Dinamo Kijev két játékosa, Oleksandr Karavaev és Vitaliy Buyalskyi maradt ki, ők azért korábban állandó szereplői voltak a csapatnak.

A teljes keret:

Kapusok: Georgiy Bushchan, Anatoliy Trubin, Andriy Lunin

Védők: Yukhym Konoplia, Oleksandr Svatok, Maksym Talovierov, Illia Zabarnyi, Vitaliy Mykolenko, Oleksandr Zinchenko, Valeriy Bondar, Mykola Matviyenko, Oleksandr Tymchyk, Bogdan Mykhaylichenko

Középpályások: Serhiy Sydorchuk, Taras Stepanenko, Andriy Yarmolenko, Ruslan Malinovsky, Georgiy Sudakov, Viktor Tsygankov, Volodymyr Brazhko, Mykola Shaparenko, Oleksandr Zubkov

Támadók: Roman Yaremchuk, Mykhailo Mudryk, Artem Dovbyk, Vladyslav Vanat

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A szövetségi kapitány

Az ország egyik legismertebb személye, akinek köze van a focihoz. Nagyszerű volt a pályán, és most nagyszerű edzőként is. Játékosként megjárta Angliát, Törökországot és Oroszországot is, míg edzőként Szaúd-Arábiát, Magyarországot és az Egyesült Arab Emirátusokat. Az Al Ain volt az utolsó csapata, mielőtt igent mondott volna az ukrán szövetségnek. Ez egyébként 2023-ban volt.

A kulcsjátékos

Tele van az ukrán keret fiatalokkal, akik már most komoly reputációval rendelkeznek. Lehet, hogy a klubszezon nem sikerült jól Mykhaylo Mudryknak, de ő is lehet kulcsjátékosa a csapatnak. Ahogy Viktor Tysgankov, Oleksandr Zinchenko is. Mi viszont Artem Dovbykra gondolunk. A spanyol Girona játékosa idén szerződött a LaLigába, és rögtön gólkirály lett 24 góllal. Ezt Rebrov sem veheti figyelmen kívül.

A felfedezett

Tényleg tele van a keret nagyszerű fiatal játékosokkal. Olyanokkal is, akik még otthon vannak, és így kevesebb figyelem hárul rájuk, és olyanok is, akik már valahol Nyugat-Európában futballoznak. Szerintünk Viktor Tsygankov kevés figyelmet kap, a Gironában inkább Dovbyk volt mindig reflektorfényben.

Rajta kívül még a középpályán játszó Georgiy Sudakovra figyeljünk oda, valamint Volodymyr Brazhkora.

A várható kezdőcsapat

Trubin – Konoplia, Zabarnyi, Matviyenko, Mykolenko – Sydorchuk, Zinchenko – Tsygankov, Sudakov, Mudryk – Dovbyk

A menetrend

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

UEFA Euro 2024
felső