Bajnokok Ligája Összefoglaló: 6. forduló – D csoport

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 10.

A D csoport volt az, amelyiket a legjobban vártuk, itt ugyanis még semmi nem dőlt el. Mindegyik csapatnak megvolt a lehetősége, hogy továbbjusson, de sorsuk többnyire nem csak saját kezükben volt, szükség volt némelyiknél a másik meccs bizonyos eredményére is. A csoport valóban kemény végjátékot hozott, és azt gondolom, hogy meglepetést.

Sporting CP – Eintracht Frankfurt: 1-2

G.: Arthur Gomes ill. Kamada, Kolo Muani

A Sporting két győzelem után kezdett visszaesni, és a sima továbbjutás helyett most a cél az volt, hogy valahogy surranjanak be legalább a második helyre. A sorsuk nem a saját kezükben volt, de annyi biztos volt: Ha nyernek, biztosan ott lesznek a nyolcaddöntőben.

A Frankfurt szerzett majdnem vezetést a meccsen a 12. percben, miután egy szögletet követően a védekezni visszafutó Paulinho kis híján saját kapujába fejelt. Adán a helyén volt, és az utána kialakult tömegjelenet azzal fejeződött be, hogy a hazaiak kivágták a labdát.

Aztán lépünk egy kicsit előre, a 39. percre, amikor már gólt láthatott a közönség, és ennek a gólnak nagyon örültek. Ugyanis a Sporting talált a hálóba Arthur Gomes révén, egy jobboldali beadás senkit nem talált volna középen, de Djibril Sow belefejelt a játékszerbe, ezzel pedig gólpasszt adott a hazaiak támadójának, aki kapásból lőtt a németek kapujába.

Most a meccs közbeni állásoktól megkímélnék mindenkit, maradjunk annyiban, hogy a másik mérkőzés is érdekesen alakult, és a végeredmény teljesen más lett, mint a meccs közbeni állás.

Mivel a Frankfurtnak sikerült fordítania a második félidőben, ezzel pedig abszolút felrúgták a papírformát, mi is azt gondoltuk, hogy az idegenben egyébként nem túl erős Lindströmék nem fognak tudni nyerni.

De jött a remek formában futballozó Kamada Daichi, és a 62. percben egyenlített. Tizenegyesből, mivel Sebastian Coates kézzel ért labdába. Kissé véleményes volt a büntető, azért kezezett a védő, mert a levegőben meglökték, ezt reklamálták a zöld-fehérek. A japánt ez nem érdekelte, magabiztosan lőtt a kapuba.

Három játékos van, aki a Frankfurtot a hátán cipeli, Kamada mellett Jesper Lindström és Randal Kolo Muani. Utóbbi szerezte meg a győztes gólt, a francia csatár a 72. percben kapott egy indítást, megverte a védőjét, és éles szögből lőtt Adán keze mellett a hálóba.

A hazaiak már nem tudták megújítani a játékukakt, így kikaptak… És aztán megnézték, hogy mi lett a másik mérkőzés eredménye…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com:2096 játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Olympique Marseille – Tottenham: 1-2

G.: Mbemba ill. Lenglet, Höjbjerg

Ott ugyanis dráma volt, nem is kicsi. A Tottenham sem lehetett nyugodt, hiába voltak az első helyen, születhetett volna olyan eredmény is, amely őket konkrétan az utolsó helyre juttatja. Biztosra akkor mehettek, ha saját meccsüket megnyerik.

De nem úgy indult a találkozó… Már a meccs elején látszott, hogy a Marseille is győzelemre tör, bár ezt tudtuk előre, nekik is kellettek a pontok a továbbjutáshoz. A harmadik percben egy baloldali beadást az Intert elhagyó Alexis Sánchez fejelt a kapu mellé, nem sokon múlt, hogy vezetést szerezzenek a házigazdák.

A chilei később is aktív volt, a 19. percben a tizenhatoson belül kapott labdát, kapura fordult, majd védőjét megverve lőhetett is, Hugo Lloris szögletre mentett.

Maradtak támadásban a franciák, és a 33. percben ismét az angolok franciájára volt szükség, hogy ne szerezzenek vezetést, ezúttal Jordan Veretout lövését kellett védenie Llorisnak.

De a végtelenségig ezt a nyomást nem lehetett bírni, és az első félidő hosszabbításában egy szöglet után jött a gól, Chancel Mbemba fejesével vezetett az Olympique Marseille.

Érett a meglepetés, de a Tottenham a szünetben rendezte a sorokat, és az első, borzasztóan gyenge félidő után jobbal rukkoltak elő a folytatásban.

Először még a hazaiak állták a sarat, de az 54. percben Clément Lenglet fejesével nem tudtak mit kezdeni, egy francia védő egyenlített.

A hajrá hihetetlen jeleneteket hozott. A 81. percben Pierre-Emile Höjbjerg bombázott a felsőlécre, majd pár perc múlva a túloldalon öt méterről nem tudott a kapuba fejelni Sead Kolasinac, végül a hosszabbítás utolsó percében a teljesen elöl ragadó Marseille-t lekontrázták, és Höjbjerg ezúttal már nem hibázott. A Marseille a 95. percben bukta el az Európa-ligát, sokat akart a szarka, de nem bírta a farka…

Összegzés

Nagyon jó csoport volt, ahol aztán tényleg bárki megérdemelte volna a továbbjutást. A Marseille húzta a rövidebbet, ha megelégedtek volna a döntetlennel, és nem támadnak ki annyira, akkor a Sporting veresége miatt az övék lett volna a harmadik hely. Persze, ott, a pályán ez bizonyára teljesen más érzés volt, bennük volt az akarat, mert a győzelem BL-nyolcaddöntőt ért volna.

A Tottenham a vártnál nehezebben, de megérdemelten lett első, minket meglepett, hogy a nagyon rosszul kezdő Frankfurt odaért a második helyre. De szintén megérdemelték. A legnagyobb csalódást a Sporting okozta, akik két forduló után totálisan magabiztosan vezettek, végül csak az Európa-ligában folytathatják.

A csoport végeredménye: 1.: Tottenham (11 pont), 2.: Eintracht Frankfurt (10), 3.: Sporting CP (7), 4.: Olympique Marseille (6)

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső