EURO 2024: A Harmadik Forduló Álomcsapata

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2024 július 02.

Kicsit megcsúsztunk a harmadik álomcsapattal, de ennek megvolt az oka. Tudtuk, hogy a mai nap nem tudunk annyi tippel készülni, kellett valami pluszban tartalomnak. Szóval most, hogy már lassan vége a nyolcaddöntőknek, következzen a csoportkör harmadik fordulójának legjobb tizenegye. Felhívom mindenki figyelmét, hogy ezúttal is egy szubjektív együttest láthattok, melyet mi állítottunk össze. Előfordul, sőt biztos vagyok abban, hogy mások teljesen más csapatot küldenének pályára az utolsó csoportmeccsek alapján.

Kapus

Giorgi Mamardashvili

Georgia a forduló, de talán a torna eddigi legnagyobb meglepetését mutatta be Portugáliával szemben. Első EB-győzelmük egyből továbbjutást ért, a magyar válogatott legnagyobb bánatára. Lehet persze azzal védeni Cristiano Ronaldoékat, hogy B csapattal játszottak, illetve nem is kellett nekik a pont, de ez szerintem most semmit sem számít. Giorgi Mamardashvili a második után a harmadik fordulóban is hibátlanul védett, ismét megőrizte kapuját a góltól, magabiztosságot sugallt, és amikor védeni kellett, akkor védett. Tudom, ennyire nem ment jól a spanyolok ellen, de itt most nem a nyolcaddöntő álomcsapatáról beszélünk…

Védők

Alexander Bah

Bevallom, nem igazán volt jobb jelöltem, és mivel anno én őt a felfedezettek közé tettem, kaptam az alkalmon, hogy megmutathassam, valóban nem vaktölténnyel lövöldöztem. Alexander Bah a napokban kiesett Dánia egyik legjobbja volt Szerbia ellen, egy olyan meccsen, ahol egyébként gól nem esett, és kifejezetten jó teljesítmény is kevés volt.

Joachim Andersen

Bah volt az egyik jó a kevés közül, Joachim Andersen pedig a másik. A meccs végén, amikor Szerbia már minden követ megmozgatott egy gól érdekében, a védelem oszlopaként állta a sarat a Crystal Palace játékosa.

Aymeric Laporte

A csoportelsőség után Luis de la Fuente mindenkit lekapott az alapcsapatából Albánia ellen, egyedül Aymeric Laporte maradt. Manapság divat szidni azokat, akik Szaúd-Arábiába szerződtek, mondván, már nincsenek azon a szinten, de Laporte-ra ez nem igaz. Nem a technikáján, a játékintelligenciáján vagy a gyorsaságán múlik, hogy ott focizik, ahol. Albánia ellen hibátlanul teljesített.

Alexander Prass

A sógorok első két meccsén Philipp Mwene játszott balbekket, Hollandia ellen viszont Alexander Prass vonult hátrébb egy sorral. Igen, ő egy középpályás, de kifejezetten jól teljesített az oranje ellenében. Végtére is, egy gólpasszal zárt, hiszen az ő beadásából talált saját kapujába Donyell Malen.

Középpályások

Toni Kroos

Minden német meccsen felmerül az ember fejében, hogy talán most látja utoljára Toni Kroost a pályán. A csoportkör harmadik meccse kivételt jelentett, hiszen tudtuk, hogy Németország ott lesz a legjobb tizenhat között. Azóta tudjuk, hogy ott lesznek a legjobb nyolc között is. Így még egy ideig láthatjuk a Real Madrid ikonikus játékosát. Svájc ellen a németek kicsit takaréklángon mozogtak, talán a továbbjutás tudata hatott így rájuk. Kroos viszont ezen a meccsen is mesterien irányította a középpályát.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Luka Modric

Talán – biztosan – utoljára állt össze egy csapatban Toni Kroos és Luka Modric. De ezt a ziccert nem akartuk kihagyni. Bevallom, talán a Modric iránt érzett szimpátiám sodorta őt előre, 39 évesen úgy ment Olaszország ellen, mint egy rutintalan 19 éves. És ez most dicséret, nem kritika. Igaz, kihagyott egy tizenegyest, de egy perccel később – nem a kipattanóból – bevette Gigio Donnarumma kapuját.

Marcel Sabitzer

Nem klasszikus belső középpályást játszat vele Ralf Rangnick, de azért elfér ebben a pozícióban, hiszen klubcsapatában is itt szokott játszani. Marcel Sabitzer egy érdekes figura, az igazi áttörés nem jött neki össze a Bayern Münchenben, a légióskodás sem a Manchester Unitednél, de a Dortmundban megtalálta magát. És hát a válogatottnak is alapembere, aki ezúttal győztes gólt szerzett Hollandia ellen.

Támadók

Sallai Roland

Nagyon megérdemelte már Sallai Roland, hogy kiemeljék, és szerencsére nívós újságok és különböző műsorok ezt meg is tették. Egyértelműen a magyar csapat legjobbja volt, hivatalosan is őt választották a skótok elleni mérkőzés emberének, amit fáradhatatlan játékával, remek technikai megoldásaival, éles passzaival ért el. Ja, és ő adta a gólpasszt Csoboth Kevin számára.

Georges Mikautadze

Két georgiaival zárunk, mindkettő megérdemelten van itt. Georges Mikautadze lényegében az a fickó, aki az újonc minden egyes rúgott góljában benne van. Az első körben tizenegyesből vette be Törökország kapuját, ahogy Portugália ellen is a harmadikban, előtte pedig kiosztott egy gólpasszt.

Khvicha Kvaratskhelia

Eddig elég szürke volt a Napoli legnagyobb sztárja, akit csak Kvaradonának hívnak az elképesztő cselezési képességei miatt, most végre ebből adott egy kis ízelítőt. Tarthatatlan volt Portugália ellen, a csapat pedig az ő vezérletével – és egy góljával – verte a 2016-os nyertest.

Több álomcsapat nem lesz már, csak egy, a torna legjobbjait fogjuk összegyűjteni.

megosztás
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

UEFA Euro 2024
felső