EURO 2024: Az Első Forduló Álomcsapata

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2024 június 20.

Véget ért az első forduló a csoportkörben, mi pedig készítettünk egy szubjektív kezdőcsapatot a legjobbakból. Ezúttal sajnos magyar játékos nem fért be, és – mivel már láttuk a magyarok második meccsét is – sanszos, hogy a másodikban sem találkozhatunk velük. Az első kör legjobbjai igazán színes kis csapat lett, lássuk is, mi hogy döntöttünk.

Kapus

Unai Simon

Itt azért voltak bizonytalanságok részünkről is. Ugyanis Martin Dubravka is remek teljesítményt nyújtott, többek között – leginkább – neki köszönhető, hogy Szlovákia megverte Belgiumot, de mi mégis a spanyol válogatott kapusa mellett döntöttünk.

Neki is voltak bravúrjai Horvátország ellen, amivel nullán tartotta Modricékat, ráadásul a mérkőzés hajrájában megfogott egy Bruno Petkovic által elvégzett tizenegyest.

Védők

Dani Carvajal

Újabb spanyol, de nem lehetett nem betenni az álomcsapatba Dani Carvajalt. Jócskán harminc fölött már, de legszebb napjait idézi. Nemrég a Bajnokok Ligája döntőjében gólt fejelt, és most is egy szöglet után tudott eredményes lenni Horvátország ellen. Emellett védőmunkáját is tökéletesen ellátta, az oldaláról Andrej Kramaric a lehető legritkábban tudott helyzetet kialakítani.

Alessandro Bastoni

Újabb védő, aki gólt szerzett, Bastoni gólja nagyon fontos pillanatban jött. Az Inter játékosa negyedórával azután talált be, hogy a címvédő Albánia ellen hátrányba került. Szükség volt rá, hogy minél hamarabb kiegyenlítsenek. Emellett egyébként Bastoni a mérkőzés legjobbjai közé tartozott, így joggal került be az első forduló álomcsapatába.

Nathan Aké

Kicsit most csalunk, mert Aké inkább játszott balbekket, de oda van egy másik jelöltünk. A holland válogatott hátrányból fordított Lengyelország ellen, és ebben a Manchester City játékosa főszerepet vállalt. Mindkét találatnál ő adta a gólpasszt, elévülhetetlen érdemei vannak tehát a pontok megszerzésében.

David Hancko

Mondtam, hogy csalunk egy kicsit. Hancko jól játszott Belgium ellen, de ez önmagában még nem lett volna elég ahhoz, hogy a legjobbak közé válasszuk. Viszont volt egy hatalmas mentése, amikor már Dubravka is verve volt. Hancko a gólvonalról vágta ki Johan Bakayoko lövését, majd csapattársa térdébe fejelt bele. Szóval saját testi épségét sem sajnálta, ezt pedig értékelni kell.

Középpályások

Fabian Ruiz

Gólját még sokáig fogjuk nézegetni, a PSG játékosa őrjítő szlalom végén – egy kis szerencsével – talált a hálóba. Nem a gólja elsősorban, amiért itt van. Kontrollálták a középpályát Rodrival, míg Pedri szabad kezet kaphatott. Védekezésben nyújtott erőset Fabian Ruiz, és nem ő volt az egyetlen ezen a téren.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jude Bellingham

Anglia az EB-k történetének egyik legrosszabb meccsét játszotta, de Jude Bellingham ki tudott tűnni a szerbek elleni mérkőzésen. Fantasztikusan erős szezon van mögötte, mindezt úgy, hogy sokszor fájdalommal játszik – nem akar kés alá feküdni. Ezúttal győztes gólt fejelt Predrag Rajkovic kapujába.

Nicolae Stanciu

Valójában sosem tudta befutni azt a karriert Nicolae Stanciu, amire talán sokan számítottak. A román futball egyik nagy tehetsége most 31 éves, kifelé áll már a szénája a legjobbak közül. Nemrég még Kínában légióskodott, most a pénzben kecsegtetőbb Emirátusokba szerződött. De a válogatottnak alapembere, Edward Ioardanescu bízik benne. És milyen jól tette. Stanciu ugyanis az első forduló egyik legszebb gólját szerezte, emellett pedig remek játékkal vétette magát észre Ukrajna ellen.

Támadók

Arda Güler

Sokan fognak megorrolni rám, amiért Jamal Musiala kimarad ebből a csapatból, de mérlegelnem kellett. A forduló legszebb gólját meglövő Arda Güler pedig olyan teljesítményt tett le az asztalra, amit nem lehet szó nélkül hagyni. A Georgia elleni meccs legjobbja, aki adott egy gólpasszt – amit aztán nem adtak meg -, lőtt egy bombagólt, és a harmadik török gólban is főszerepet játszott. Nem hiába tartják őt a török Messinek.

Kai Havertz

Szívesebben tenném ide Musialát, de a poszt annyira nem egyezik, és itt a csalás lehetősége már nem lenne annyira korrekt. Főleg, mert amúgy Kai Havertz is megérdemli ezt. Értékesített egy tizenegyest, adott egy gólpasszt, mielőtt Niclas Füllkrug váltotta őt a második félidőben. Középpályásként és ékként is láthatóan megállja a helyét.

Lamine Yamal

Az, hogy valaki 16 évesen ilyen komoly mérkőzésen kezdjen, és még jól is játsszon hatalmas szó. Lamine Yamal a spanyol futball utóbbi húsz évének legnagyobb tehetsége, és eddig mindenki úgy kezeli őt, ahogy kell. Szerencsére a szélső sem szállt el, alázatos játékos, aki Horvátország ellen több szép elfutással, csellel vétette magát észre, illetve gólpasszt adott Dani Carvajalnak.

A második forduló után is jelentkezünk majd álomcsapattal.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

UEFA Euro 2024
felső