EURO 2024: Emelt Fővel a Szakadék Szélén

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2024 június 20.

Lejátszotta második csoportmérkőzését a magyar válogatott tegnap este. Az eredmény úgy alakult, hogy továbbra is nulla pontunk van, és a skót – svájci mérkőzésnek „köszönhetően” a csoportunk utolsó helyére csúsztunk vissza. Még sincs minden veszve, a skótok ellen még összejöhet a csoport harmadik helye, azzal együtt pedig a nyolcaddöntő.

Ami a játékot illeti, bőven volt javulás, és ilyenkor bánjuk igazán, hogy a Svájc elleni mérkőzés úgy alakult, ahogy.

Németország – Magyarország: 2-0

G.: Musiala, Gündogan

Magyarország: Gulácsi – Fiola, Orbán, Dárdai – Bolla, Nagy, Schäfer, Kerkez – Szoboszlai, Sallai – Varga

Németország: Neuer – Kimmich, Tah, Rüdiger, Mittelstädt – Andrich, Kroos – Musiala, Gündogan, Wirtz – Havertz

A német szövetségi kapitány elégedett volt az első mérkőzésen látottakkal, így egyetlen változtatást sem eszközölt a skótok elleni meccshez képest. Annak ellenére, hogy a mérkőzést Stuttgartban játszották, a svábok játékosai közül egyedül Mittelstädt volt a kezdőben.

Marco Rossi viszont jobban belenyúlt a csapatába. Lekapta a pályáról Langot és Szalai Attilát is, Fiolát hátrébb vonta. A kezdőcsapat tagja lett Dárdai Márton és Bolla Bendegúz.

Az EB leggyorsabb gólját szerezhette volna meg a magyar csapat, mindezt úgy, hogy Albánia 22 másodperc elteltével lőtt a kapuba Nedim Bajrami révén. Itt mindössze 18 másodperc telt el, amikor Sallai Roland helyzetbe került, de Manuel Neuer a pöckölést kivédte, a kipattanót pedig Schäfer András rosszul vette át.

A magyar csapat egyáltalán nem úgy kezdett, mint Svájc ellen. Sikerült fejben rendezni a dolgokat, és az sem ijesztette meg őket, hogy a házigazdát kéne legyőzni. Bolla Bendegúznak is volt az első tíz percben egy lökete, ami szögletre ment, majd azért a németek is bizonyították, hogy rendben vannak mind fizikailag, mind mentálisan. Kai Havertz és Robert Andrich is közel járt a gólhoz, végül a 22. percben Jamal Musiala talált be. A találat körülményei minimum vitathatók, Ilkay Gündogan ugyanis úgy arrébb tette a gól előtt Willi Orbánt, hogy a Lipcse védője azonnal elvágódott. Ebből a szituációból szerzett gólt Németország, és bár a VAR vizsgálta az esetet, nem láttak szabálytalanságot. Nem elfogultság, ha azt mondom, hogy márpedig volt, a Barca játékosa egyáltalán nem a labdát figyelte, csak simán le akarta ütközni ellenfelét. Ez pedig azért messze nem korrekt és nem is szabályos.

Az első gól nem fogta meg a válogatottat, és a hosszabbításban sikerült is bevenni Manuel Neuer kapuját, a probléma az volt, hogy lesről.

A második játékrész jól kezdődött, de érezhető volt, hogy a németek jobban bírják szusszal. A 65. percben Sallai Roland gyönyörű elfutása után Varga Barnabás hagyott ki nagy helyzetet, erre válaszul Ilkay Gündogan megszerezte a második német gólt, és ezzel le is zárta a meccset.

Danny Makkelie játékvezetőnek több vitatható döntése is volt (két kezezés a tizenhatoson belül, az első német gól, valamint több apró szabálytalanság, aminél kettős mércét alkalmazott), így nem csoda, hogy szomorú, ámde felháborodott magyar játékosok vették körül, amikor elhagyta a pályát.

A Svájc elleni meccshez képest hatalmasat léptek előre Szoboszlaiék, de Németországhoz ez kevés volt. Svájcot ezzel a játékkal megvertük volna.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Vélemény

Ezúttal nem a „kritika” szót használom, mert most szerintem nincs itt az ideje a kritikának. Nagyon összeszedte magát a válogatott, de van egy olyan dolog a fejemben, hogy a németek annyit adtak ki magukból, amennyi a győzelemhez kellett. Tehát kicsit számomra árnyalja a képet az, hogy Németország ennél jobban is tud játszani.

De valóban emelt fővel állhatnak a játékosaink a szurkolók elé ezt követően, mert volt tartásuk, voltak helyzeteik. Egyszerűen Németország jobb csapat, mint Magyarország.

Nyilatkozatok a meccs után

Marco Rossi: Elmondtam a fiúknak a mérkőzés után, hogy a hibák benne vannak a játékban. A németek sokkal értékesebb csapatot alkotnak, ők a torna favoritjai, nem volt szükségük játékvezetői segítségre. A futballban sajnos a de, meg a ha nem játszik. Fél lábbal már az Eb-n kívül vagyunk. Az utolsó meccsen mindent megteszünk, hogy ne távozzunk pont nélkül, mert annál többet érdemlünk.

Schäfer András: Úgy gondolom, ennél több helyzetet Németország ellen nehéz kialakítani. Ha nem élsz ezekkel a helyzetekkel, nem rúgod be őket, akkor nagyon nehéz dolgod lesz. Nyilván egy ilyen csapat ellen a pontszerzéshez az kell, hogy egyrészt nagyon-nagyon jól teljesíts, másrészt próbáld meg megölni a játékát. Kell hozzá minimális szerencse is, ami szerintem most, a bírói ítéletekkel nem volt meg. A múltban sokszor megvolt, úgyhogy felesleges lenne most kifogásokat keresni. Ha az egész meccset nézem, a német csapat azért megérdemelte a győzelmet.

Szoboszlai Dominik: Azon múlt, hogy a németek válogatottal játszottunk, amely olyan minőségi játékosokkal van tele, akiket szerintem nem is kell nevesítenem. Olyan csapategység jött össze náluk, ami szerintem kívülről is látszott, nemcsak belülről, úgyhogy tényleg büszke vagyok a csapatra. Mindent beleadtunk, kifutottuk a lelkünket. Amikor beértünk az öltözőbe, hallottam a többiektől, hogy van, aki már szédült, úgy elfáradt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

UEFA Euro 2024
felső