EURO 2024: Megvertük Skóciát – Kezdhetünk Matekozni

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2024 június 24.

Az ember nyilván igyekszik a válogatotthoz pozitívan hozzáállni. Emlékezhettek, én voltam az, aki azt mondta, kritizál, amikor kell, dicsér, amikor lehet. Most a dicséret ideje jött el.

Skócia – Magyarország: 0-1

G.: Csoboth

Skócia: Gunn – Ralston, Hendry, Hanley, McKenna, Robertson – McGinn, Gilmour, McGregor, McTominay – Adams

Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Dárdai – Bolla, Styles, Schäfer, Kerkez – Szoboszlai, Sallai – Varga

Érkezett mindenféle ijesztő hír a meccset megelőzően Szoboszlai Dominik állapotáról, ám akkor a stáb mindenkit megnyugtatott: a csapat kapitánya nem azért maradt ki az edzésekről, mert sérült lenne, hanem pihenőt kapott a Skócia elleni mérkőzés előtt. Azóta Rossi már bevallotta, Szoboszlai sérülten futballozott…

Loic Nego és Balogh Botond sem épültek fel teljesen, így tudtuk, hogy rájuk nem számíthatunk majd. Az olasz-magyar kapitány két helyen változtatott a németek elleni csapathoz képest, Fiola Attila helyét Botka Endre vette át, míg a középpályán Nagy Ádám helyére Callum Styles érkezett.

Tudtuk, hogy nem lesz unalmas a mérkőzés, hiszen mind Magyarországnak, mind Skóciának szüksége volt győzelemre. Ennek szellemében óvatosan, mégis bátran (ennek van értelme?) lépett pályára mindkét együttes. A skótok labdabirtoklási fölénye nyomasztó volt, ám ezzel nem nagyon tudtak mit kezdeni McTominayék, úgy hozták le a félidőt, hogy még csak kapura lövési kísérletük sem volt. Ezzel szemben a magyar csapatnak volt egy veszélyes kísérlete, Bolla Bendegúz távoli lövését védte Angus Gunn. Illetve ott volt még egy Orbán Willi fejes, ám az lesről született, szóval, ha gól, akkor sem adták volna meg.

A második félidőben is gyűrték egymást a felek, de az igazi őrület a 70. percben jött el. Sajnálatos, de Varga Barnabás súlyos sérülése (azóta már kiderült, arccsonttörést szenvedett a Fradi támadója, és műteni kell) volt a katalizátor, ezután indultak be a mieink úgy, mintha puskából lőtték volna ki őket.

A hosszú ápolás miatt 10 perces hosszabbítást mutatott fel a negyedik játékvezető, és ekkorra a pálya már teljesen szétszakadt. Nagyobb helyzetei a magyaroknak voltak, Szoboszlai közelijét Gunn védte, majd Csoboth Kevin rúgott kapufát. Azt hittük, az a meccslabda, de aztán jött a 100. perc. Egy skót szögletnél mi szelidítettük meg a labdát, Szoboszlaitól Csoboth Kevinhez került a labda, tőle meg Sallai Rolandhoz. A Freiburg szélsője levitte majdnem az alapvonalig a labdát, begurított, Csoboth pedig kilőtte a jobb alsót. A stadion megőrült, Tello egy percen belül lefújta a találkozót.

Nem biztos, hogy továbbjutottunk, de a csoport harmadik helye megvan, és ha ki is esünk, emelt fővel mehetünk haza. Most minden szem a többi csoportra szegeződik, Albániára, Horvátországra, Szlovéniára, Szerbiára, Dániára és még sorolhatnám. Akár már kedden eldőlhet, hogy bent vagyunk a legjobb tizenhat között.

Dicséret

Az első meccsen kritizáltam, mert volt mit. A másodikon kifejtettem, hogy ettől a Németországtól ki lehet kapni, és kritizáltam, hogy miért nem lehetett így játszani a svájciak ellen. Most nem tudok kritizálni.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ezek a srácok tegnap kimentek a pályára, és ott hagytak magukból egy darabot. Rendkívül összeszedetten futballoztak, de „kellett” az a sérülés, hogy valóban még eggyel magasabb fokozatba kapcsoljanak. Most azt mondom, ha nincs a sérülés, akkor nincs győzelem sem.

Külön ki kell emelnem Sallai Rolandot, aki magasan a legjobb a magyar csapatban, tegnap a mérkőzés emberének is őt választották meg, de szerintem a svájciak és a németek ellen is ő volt a legjobb magyar.

A védelemnek jót tett Botka Endre beállítása, Fiola Attila jelentős meccshiánnyal küzdött, ami véleményem szerint meg is látszott. A helyzet ugyanez Szalai Attilánál. A középpályán Styles hozta a kemény játékot, Schäfer kifutotta a lelkét is, Szoboszlai pedig – különösen Varga eseténél – igazi csékáként viselkedett. Szóval ezúttal nincs mit és nincs kit kritizálni. És ez jó.

Nyilatkozatok a meccs után

Marco Rossi: A skót csapat az első félidőben többet birtokolta a labdát. Utána kiegyenlítettebb volt a meccs, oda-vissza mentek a támadások, de nekünk voltak nagyobb helyzeteink. Szerintem megérdemelt győzelmet arattunk. Amikor láttam, hogy tíz perc a hosszabbítás, tudtam, hogy még nyerhetünk, persze az is benne volt a pakliban, hogy kikapunk. A döntetlen egyik csapatnak sem lett volna jó. Skócia nagyon bátor játékkal állt elő. Nagyon fárasztó meccs volt, ők is lőhettek volna gólt, mi is, de nekünk több helyzetünk volt.

Szoboszlai Dominik: Büszke vagyok az egész csapatra, ahogy a végéig küzdöttünk, nem adtuk fel, de rá is [Csoboth Kevinre], megérdemelte ezt a gólt. Kiskorom óta ismerem, láttam, mennyi munkát beletett még akkor is, ha nem mindig úgy jött ki neki a lépés. Megérdemelte, úgyhogy élvezze ki, de innentől már csak ez az elvárás.

Csoboth Kevin: Rossi azzal küldött be, hogy próbáljak lendíteni a csapaton, ahogy Nagy Zsoltot is ugyanezzel az utasítással küldte pályára. Azt kérte, hogy ne a lábamra kérjem a labdát, hanem inkább a területet, a sebességemet próbáljam meg kamatoztatni, és próbáljak gólt rúgni, vagy esetleg helyzetben gólpasszt adni a csapattársaimnak. Az előbbi jött be, nagyon örülök neki, de a legfontosabb a győzelem.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

UEFA Euro 2024
felső