Tokió 2020: Lőrincz Viktor Ezüstérmes az Olimpián – Napi Összefoglaló

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 04.

Megint eltelt egy nap, és megint jelentkezünk egy olimpiai összefoglalóval, mert megint van miről beszélni. Ezúttal is beszámolhatunk szép sikerekről, nagy küzdésekről és csatákról, szóval megéri elolvasni ezt a kis szösszenetet. Nem is rabolom az időtöket, kezdünk is!

Kézilabda

Nem időrendben haladunk, mert leginkább ez a mérkőzés maradt meg a mai napról számunkra. A nő kézilabda-válogatott tagjait elég érzékenyen érintette a kezdés, hiszen első három mérkőzésüket elveszítették, közben sérülés miatt kénytelen volt hazautazni a csapatkapitány, Kovacsics Anikó, aztán Janurik Kinga is megsérült, úgy tűnt, hogy ez nem a lányok olimpiája lesz. Pedig nagyon vártak már rá és nagyon meg is érdemelték, hogy ott legyenek a japán fővárosban.

A harmadik vereség után mindenképp győzni kellett, Schatzl Nadine-ék pedig hozták is azt, amiben a szurkolók és Elek Gábor szövetségi kapitány reménykedett: 29-25-re, fantasztikus játékkal megverték Spanyolországot.

Nagyon sok dolognak kellett összeadódnia ahhoz, hogy a legjobb nyolcban legyünk: A Franciaország – Brazília meccs nem lehetett döntetlen, az orosz csapatnak meg kellett vernie a spanyol hölgyeket, és az utolsó feladat az volt, hogy a csoportelső svédeket fektessük két vállra. Mind megtörtént, így lányaink maradtak még, hogy összecsapjanak a világ legjobb csapatának titulált Norvégiával, akik az elmúlt 24 mérkőzésükből 22-t megnyertek.

Ez a rendkívül fiatal csapat nagy jövő előtt állhat, és nem gondoltuk volna, hogy ma azt írhatjuk: Megszorongattuk a világ legjobb csapatát, ha fejben és fizikálisan bírtuk volna az utolsó tíz percet, akkor most elődöntős helyezésről írnánk.

A Bet365 1,07-es oddsot adott Nora Mörkék győzelmére, ami valljuk be, a realitás talaján mozgott. De Zácsik Szandráék fantasztikusan kezdtek, amivel alaposan meglepték az olimpiai bajnoki cím legfőbb várományosát. 6-4-nél jött egy mentális összeesés, amikor nagyon elhúztak a norvégok és négy góllal is vezettek, ám a lefújás előttig sikerült rendezni a sorokat és két gólra feljönni.

A második félidő hasonlóan kezdődött, a magyarok ismét remekül indítottak, fej-fej mellett haladt a két csapat, az utolsó tíz percre döntetlennel, 21-21-gyel fordultak a csapatok. Itt már erőteljesen látszott a fáradtság a magyar lányokon, akik nem is bírták tartani a lépést Brattsetékkel, végül négygólos vereséget szenvedtek, 26-22 lett az eredmény.

A vereség ellenére büszkék lehetünk a csapatra, hiszen a szakadék legmélyéről kapaszkodtak vissza, és megizzasztották a norvégokat. Sok volt a hiba, sok volt a pontatlanság, az eladott labda, ami a rutintalanság és a fáradtság számlájára írható, de ez nem az a cikk, ahol kritizálni fogjuk Háfra Noémiékat. Csak gratulálunk nekik.

A svédek győzelmével az is kiderült, hogy végül a hetedik helyen zárjuk az olimpiát, illetve fontos megjegyeznünk, hogy Elek Gábor tett egy sejtelmes nyilatkozatot, ami a távozására enged következtetni. Később az M4 Sport kamerái előtt azt mondta, tudja, ismeri a jövőjét, de azt nem így, egy ilyen fórumon keresztül fogja közölni a nagyérdeművel.

Atlétika

Krizsán Xénia 200 m-es síkfutásával fejeződött be a mai atlétikai program számunkra. A titkos favoritnak tartott versenyzőnk sajnos nem jól kezdett a hétpróbázók között, gátfutásban az utolsó helyen ért célba, a magasugrás következett, ahol 1,74-et ugorva az összesítettben a huszadik helyet foglalta el. Harmadik szám a súlylökés volt, ahol 13,78-as eredményével egy helyet lépett előre, a 200 m-es síkfutást pedig a hatodik helyen abszolválta, így a nap végén a 16. helyen áll.

Holnap vár még rá a távolugrás, a gerelyhajítás és a 800 méteres síkfutás.

Rivasz-Tóth Norbert hajnali kettőkor versenyzett, sajnos a selejtezőből nem sikerült továbbjutni, a 22. helyen zárta az ötkarikás játékokat.

Szűcs Valdó számára sem jött össze a bravúr, nyolc századmásodperc híja volt annak, hogy döntőbe kerüljön, saját elődöntős futamában a negyedik helyen ért célba.

Birkózás

Testvére, Lőrincz Tamás aranyérme után Lőrincz Viktor is szőnyegre lépett, hogy kövesse bátyja útját. Egyedülálló, hogy egy magyar testvérpár dobogóra állhat egy olimpián, hát még milyen különleges lett volna, ha sikerül megszerezni az aranyat… De sajnos nem sikerült.

Lőrincz ellenfele egy ruandai-ukrán versenyző volt, Zsan Belenjuk, akit a mi fiúnk még sosem tudott legyőzni.

Az első három perc magyar előnyt hozott, ugyanis másfél perccel a kezdés után Belenjukot leküldték parterbe, ám Viktor nem tudott akciót végrehajtani, maradt az 1:0 a szünetre.

A második három percben pedig Belenjuk megmutatta, hogy miért számított ő a döntő esélyesének. Amikor Lőrinczet parterbe küldték, akkor kétszer forgatta meg ellenfele, amivel hirtelen 5:1-re elhúzott. Innen pedig már nem volt visszaút.

Nem sikerült a bravúr, ám egy pillanatig sem kell Lőrincz Viktornak szomorkodnia, a Rióban szerzett bronz után (mi legalábbis úgy gondoljuk, hogy az a bronz az övé!) jött egy tokiói ezüst, szóval Párizs lesz az ő olimpiája!

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com:2096 játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Vízilabda

A görögök elleni első mérkőzés egy kicsit mindenkit megijesztett. Vágytunk arra, hogy olimpikonjaink újra csodát tegyenek, éremért küzdjenek és úgy tűnt, hogy ebből nem lesz semmi. Hát, most úgy áll a helyzet, hogy bosszút állhatnak Nagy Viktorék, Magyarország ugyanis parádés bombákkal, jó játékkal és a nevetséges bírói döntések ellenére legyőzték Horvátország együttesét, az elődöntőben pedig ismét Görögország lesz az ellenfél.

Valahol hálásak lehetünk a bíróknak, mert Nagy Viktor az egyik vérlázító döntésük után kezdett úgy védeni, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Hihetetlen szép gólokat lőttek a srácok, Angyalé annyira szép volt, hogy Hajdú B. István szerint az ilyennek kettőt kéne érnie, és volt egy játékos – Nagy Viktor mellett -, aki ihletett formában játszott. Ő Manhercz Krisztián, aki hét góllal vette ki a részét a győzelemből, majdnem ő lőtte a góljaink felét.

Nyilatkozatában egyébként később elmondta, hogy nagyon régóta készültek erre a mérkőzésre, öt évet vártak rá, Rió óta.

A végeredmény 15-11 lett, a francia bírók sem tudták megakadályozni a csapatot abban, hogy a legjobb négybe kerüljenek.

A másik ágon egyébként Szerbia fog megküzdeni Spanyolországgal a döntőbe jutásért.

Nyílt vízi úszás

Van még itt örömhír, Olasz Anna a nyílt vízi úszás 10 km-es versenyszámában ért el fantasztikus eredményt, nagyon közel, 3 másodpercnyire volt az érem. Mivel öt évvel ezelőtt Anna „csak” a 14. helyen volt, így nem számítottunk arra, hogy akár ebből érem is lehet. Nem sokon múlt, de a 27 esztendős versenyző így is felhőtlenül boldog volt, ami teljes mértékben érthető.

Súlyemelés

Az egyetlen magyar súlyemelő számára is fontos volt a mai nap, és nem lehet okunk panaszra. Nagy Péter a B-csoportban ért el első helyet, összesen 396 kg-ot emelve (lökésben 218, szakításban 178 kg-ot teljesített), így várta nagy reményekkel, hogy mi történik a folytatásban.

Végül világcsúccsal a georgiai Lasa Talahadze nyert, Nagy Péter pedig a hetedik helyen végzett. Ez volt a harmadik olimpiai szereplése, és Tokióban érte el a legjobb eredményét, Londonban a 9., Rióban a 10. lett.

Kajak-kenu

Holnap ismét nagy nap vár a magyar kajak-kenus delegációra, a mai előfutamokat ugyanis egytől-egyig abszolválták. Kezdjük a hölgyekkel:

Horányi Dóra sajnos megsérült, így Balla Virág állt rajthoz, majd Takács Kincső is C-1 200 méteren. Balla harmadik lett, így a reményfutamban kellett bizonyítania (megnyerte azt), Takács pedig másodikként ért célba, így ő is elődöntős.

Ahogy Kozák Danuta és Csipes Tamara is, ők K-1 500 méteren indultak, mindketten futamgyőztesként értek célba.

Ahogy Csizmadia Kolos és Tótka Sándor is (K-1 200 m) az urak között, senki nem volt jobb náluk saját előfutamukban.

Hátra vannak még a párosok: Béke Kornél és Varga Ádám párosa reményfutamra kényszerült, ahol viszont sikerült bejutni az elődöntőbe, míg a Nádas Bence – Kopasz Bálint kettős első helyen suhant át a célvonalon.

Nagy nap lesz a holnapi, egyébként a holnapi menetrend már olvasható a blogon.

Hajrá magyarok!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája
felső