Stoke – Cardiff: Fogadási Tippek és Championship Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 08.
Stoke
Teljesítmény:
N V N V N
  • bet365 Arena
  • December 10. 16:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Cardiff City
Teljesítmény:
N V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com:2096 játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mára jön még egy meccs, egy kiesési rangadó, tehát a maga izgalma ennek a meccsnek is meglesz. A Stoke – Cardiff mérkőzéssel folytatjuk, majd egy kicsit még a világbajnokságról fogunk írni. Átvesszük, mi történt a nyolcaddöntők során, valamint jön egy álomcsapat is.

A Championship középmezőnye általában nagyon sűrű. Most is így van ez. Többször mondtam már, hogy az erőviszonyok itt eléggé kiegyenlítettek, néha van csapat, amelyik a többit felülmúlja, és ez látványos is, azonban sokszor fordul elő, hogy a gárdákat néhány pont választja csak el egymástól.

Most ez a helyzet, a 10. és a 20. hely között hat pont a különbség. A Stoke és a Cardiff látótávolságon belül van mindhárom kiesőhelyen álló csapat számára. Tehát egy hiba sokba kerülhet.

Mindkét csapat nem tud győzni, ez a fociban nem lehetséges, egy ponttal pedig nem sokra mennek, várhatóan mindkét együttes nagyon komolyan fogja venni a meccset, és a győzelemre törekednek majd.

Két, egykor a Premier League-ben is szereplő együttesről beszélünk. Két olyan csapatról, akik korábban a másodosztályban is meghatározó szerepet töltöttek be. És ez a két csapat most… semmi. A hátsó harmadban találhatók, nem csak most, az elmúlt években folyamatosan gyengébben szerepelnek, a feljutás nem opció egyiküknek sem. A biztos bent maradás, a középmezőny elérése lehet a cél mindkettejük számára. Egyelőre nem állnak túlzottan remekül, de ez még változhat, a bajnokság több mint fele hátra van.

Egymás elleni meccseik tavaly nagy izgalmakat hoztak, idén is szórakoztató mérkőzéseket láthat majd a közönség.

A Rabona a Stoke-ot esélyesebbnek tartja, 2.10-re becsülik az ő győzelmüket, a Cardiff sikere 3.70-nél jár, míg a döntetlen 3.30-nál.

Stoke

Eltelt most már öt év azóta, hogy a Stoke kiesett az élvonalból. Azóta esélyük sem volt a visszakerülésre, nagyon gyengék lettek, és belesüppedtek a Championship középmezőnyébe. Egyhamar nem fognak visszakerülni az élvonalba így. A felsőházban egyik évben sem végeztek, tavaly csak a 14.-ek lettek. Michael O’Neill mester távozott, a helyét Alex Neil vette át, de a helyzet nem lett jobb. Inkább még gyengébb. A Stoke ugyanis most a 17. helyen áll, közel járnak a kiesőzónához, fent is mondtam, egy ponttal semmire nem mennek, így hajtaniuk kell a győzelemre.

Ami – elnézve a csapat mostani formáját – nem lesz könnyű. A Stoke összesen hétszer nyert idén, négyszer ikszeltek és tízszer kaptak ki. Az utolsó öt fordulóban három vereség mellett kétszer nyertek. A Wigant és a Lutont tudták megverni.

Otthoni formájuk ugyanilyen, mármint az utolsó öt meccset figyelve: Két győzelem, három vereség. Összességében három győzelem, két döntetlen, öt vereség. Nem jobb, sőt… Ezzel ők a harmadik leggyengébb csapat hazai pályán.

A válogatott szünetben volt egy barátságos meccsük az első osztályba felkerült, de onnan valószínűleg azonnal visszakerülő Nottingham Forest ellen. És bár a Nottingham nem a legjobb felállásában lépett pályára, így is nagy szó, hogy le tudták őket 2-1-re győzni. Egy öngól után Tyrese Campbell rúgta a győztes találatot.

Lehet, hogy a szombati meccsre már Gavin Kilkenny és Josh Laurent is ott lesz a keretben. Mindketten sérültek, de már edzéseken vesznek részt, így akár a kispadra is leülhetnek. Azt nem hiszem, hogy a kezdőbe bekerülnének. Kilkenny amúgy sem…

Szintén kétlem, hogy a kezdőben lesz Harry Souttar, a Stoke legjobb játékosa, akinek a világbajnokság csak a napokban ért véget. Ausztrália színeiben játszott, és a csapat mind a négy meccsén végig a pályán volt.

A várható kezdőcsapat:

Bonham – Wilmot, Souttar, Fox – Clarke, Baker, Smallbone, Fosu – Powell – Delap, Gayle

Egymás elleni meccsek:

Ha most is olyan meccseket játszik egymással a két csapat, mint tavaly, akkor nem fogunk panaszkodni. Az ősszel a Stoke otthonában 3-3-at értek el, utána Walesben 2-1-re nyert a Cardiff. Nem igazán volt jellemző a gólzáporos összecsapás mostanság, de kitettek magukért a játékosok az előző évben.

Ami a győztes feleket illeti: Az utolsó öt meccsből kétszer a Cardiff nyert, kétszer ikszeltek és a Stoke egyetlen alkalommal, 2020-ban győzött otthon.

Hazai pályán az ikszek vannak túlsúlyban, három alkalommal sem tudták eldönteni, ki a jobb kettejük közül, egyszer a Stoke, egyszer a Cardiff nyert.

Előző 5 meccs eredménye
2022.03.16.Championship
cardiff city
2:1
stoke
Championship
2021.10.30.Championship
stoke
3:3
cardiff city
Championship
2021.03.16.Championship
cardiff city
0:0
stoke
Championship
2020.12.08.Championship
stoke
1:2
cardiff city
Championship
2020.02.22.Championship
stoke
2:0
cardiff city
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com:2096 játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Cardiff

Volt idő, amikor a Cardiff közel került a feljutáshoz. Miután 2018/2019-ben kiestek az első osztályból, majdnem egyből visszajutottak, 5.-ek lettek egy évvel később, aztán a hatodik helyen fejezték be a bajnokságot. És itt jött egy törés. Egy évre rá már csak a 18. pozíciót szerezték meg, most pedig a 19.-et foglalják el.

Bajnokesélyes élcsapatból kiesőjelölt együttes lett belőlük. Hogy hol ment félre a dolog, azt nem tudom. Az biztos, annak is örülhetnek, ha a következő évben a Championshipben lehetnek.

A Cardiff egy pontra van a 22., már kiesést jelentő helytől, nem nagyon megy nekik a játék. Sem otthon, sem idegenben. Hét győzelem mellett három iksz van még a nevük mellett. Meg tizenegy vereség. Ez vetekszik azzal, amit a Huddersfield ért el, és ők az utolsó helyen állnak.

Idegenbeli mérlegük 3-1-6, kétszer annyi gólt kaptak, mint amennyit rúgtak. Az utolsó meccsüket a szünet előtt a Sheffield ellen veszítették el hazai pályán.

Itt is volt a közelmúltban egy edzőváltás: Steve Morisont tíz forduló után kirúgták, miután öt meccset is elveszítettek az első tízből. A helyére egy korábbi játékos, Mark Hudson érkezett, aki karrierje során 144 mérkőzésen húzta fel a Cardiff mezét. Tapasztalattal mondjuk nem igazán rendelkezik, mivel korábban a Huddersfield utánpótlásában dolgozott, majd ideiglenesen a felnőtteket irányította 2019-ben.

Azóta tizenegy forduló telt el, az eredmények pedig változatosak. A csapat csak egy döntetlent ért el az új mesterrel, négy meccsét megnyerte és hatot elbukott.

A gárda a szünetben az Aston Villával játszott felkészülési meccset, melyet 3-1-re meg is nyert. A Villa kezdőjét elnézve, túlzottan komolyan nem vették Unai Emeryék a találkozót. Kion Etete két gólt szerzett a meccsen, mellette még Ollie Tanner rúgott egyet.

És ha már Aston Villa: A tőlük kölcsönkapott Jaden Philogene-Bidace sérült, ő biztosan kimarad, valamint nem játszhat még Isaak Davies.

A várható kezdőcsapat:

Allsop – Romeo, Ng, Kipre, Nkounkou – Wintle, Ralls – Harris, Sang, O’Dowda – Robinson

Tippelde

Két olyan csapat, akik inkább a kiesés ellen fognak küzdeni idén. Pedig anno több volt bennük.

Jó futballt nem várok a meccsen, inkább komoly küzdelmet, sok ütközést. Fontos mérkőzés ez, ahol nem a gólok fognak majd dominálni. Így két és fél gól alatti eredményt várunk.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.74 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com:2096 játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Betovo
Oddsok: 1.736 Bónusz: 100,000Ft
Casinia
Oddsok: 1.71 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája
felső